GIR SEG PÅ ØVREVOLL. Wido Neuroth har ofte hatt favnen full av premier. Men nå slutter han som galopptrener på Øvrevoll. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
GIR SEG PÅ ØVREVOLL. Wido Neuroth har ofte hatt favnen full av premier. Men nå slutter han som galopptrener på Øvrevoll. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Suksesstrener slutter

-Trenger nye impulser og nytt miljø.

Wido Neuroth som er mangeårig championtrener på Øvrevoll slutter.

- Jeg tok beslutningen på tirsdag og sa opp dagen etter, forteller Neuroth til Dagbladet.

- Det er over for meg på Øvrevoll. Det er det eneste jeg vet som er sikkert i dag. Hvor jeg havner, og hva jeg skal gjøre i framtida vet jeg faktisk ikke. Men jeg vet jeg trenger nye impulser og et nytt miljø. Det er mulig at jeg fortsetter som galopptrener i Sverige, Tyskland eller kanskje Frankrike.
Eller jeg kan komme til å finne på noe helt annet. Gjerne noe med kjøp og salg, sier Neuroth.

Det skjer for lite
- Det skjer for lite rundt galoppsporten i Norge. Det er for få som interesserer seg. Og det er for lite mediadekning. Jeg har eiere av hester som har vært hos meg i 20,30 og 40 år. Det kommer for få nye inn i sporten. Dette mener jeg er urovekkende og trist. En viktig del av årsaken til dette er at det har gått så tregt med å få til hest i næring som kunne skaffe nye interessenter inn i sporten. Sannsynligvis blir det vel heller aldri noe av. Myndighetene er med på å svekke livsgrunnlaget.

- Galoppsporten er stor i utlandet, men vi sliter her i Norge. Forholdene er for vanskelige. Det meste går gal vei. Det er bare spillet som øker mener Neuroth.

Lite attraktivt
Wido Neuroth opplever også at det er for rask og stor gjennomtrekk av arbeidskraft.

- Norske stallansatte forsvinner, når de nettopp er utlært. Det finnes omtrent ingen i Norge som vil jobbe med hest. Vi må ty til utenlandsk arbeidskraft.

Jeg er lei av å snakke engelsk gjennom hele arbeidsdagen, sier Neuroth.

-Jeg ønsker ikke å bli framstilt som en som bare klager. Derfor forsøker jeg heller å være kreativ, avslutter Wido Neuroth etter sjokkmeldingen han kom med i norsk galoppsport onsdag.