Mauricio Pochettino ut mot dommeren etter Arsenal-tap

Suksesstreneren freste etter derbytapet, men her er tallene som skremmer konkurrentene

Tottenham best i Premier League siden august 2015.

SLO TILBAKE: Arsene Wenger (t.h.) har stort sett kunnet juble når han møter Tottenham, men de siste årene har Mauricio Pochettinos lag tatt gradvis igjen forspranget. I dag var imidlertid Arsenal best igjen. Foto: David Klein / Reuters / NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Arsene Wenger (t.h.) har stort sett kunnet juble når han møter Tottenham, men de siste årene har Mauricio Pochettinos lag tatt gradvis igjen forspranget. I dag var imidlertid Arsenal best igjen. Foto: David Klein / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Arsenal-Tottenham 2-0:

LONDON (Dagbladet): Mauricio Pochettinos Tottenham kom til Emirates Stadium i ettermiddag med et berettiget håp om å slå erkerival Arsenal borte - og samtidig forsterke inntrykket av at vi står midt i et regimeskifte mellom de to erkerivalene i Nord-London.

RØD JUBEL: Arsenals Laurent Koscielny jubler etter Alexis Sanchez' 2-0-scoring i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix
RØD JUBEL: Arsenals Laurent Koscielny jubler etter Alexis Sanchez' 2-0-scoring i ettermiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Arsenal hadde imidlertid ingen planer om å la erkerivalen gjør som de ville på eget gress. De rødhvite vant 2-0 etter to scoringer - signert Shkodran Mustafi og Alexis Sánchez - med fem minutters mellomrom før pause.

Flere av Tottenham-spillerne virket slitne etter landslagspausen, og spesielt stjerneduoen Harry Kane og Dele Alli, som begge har slitt med skade, var langt unna sitt beste nivå.

Men selv om Arsenal var det beste laget, ble ikke matchen spilt helt uten dramatikk. Flere mener nemlig at ingen av hjemmelagets scoringer burde sett dagens lys.

Misfornøyd Pochettino

  • 1-0-målet kom da et frispark, som kanskje ikke burde vært gitt, ble løftet inn på Mustafis hode i boksen.
  • 2-0-målet ble satt inn av Sanchez etter pasning fra Alexandre Lacazette. Det kunne imidlertid se ut til at sistnevnte var hårfint offsideplassert da han fikk med seg ballen inn i feltet.

- Jeg er veldig skuffet over både resultatet og måten vi slipper inn målene på. Noen detaljer kunne ha endret alt, sier Tottenham-boss Mauricio Pochettino på pressekonferansen etter oppgjøret.

- Det er mulig Granit Xhaka skulle ha vært utvist (fikk gult, journ.anm.). I tillegg var ikke frisparket før 1-0 et frispark. På det andre målet var Lacazette offsideplassert. De tingene endret dynamikken i kampen for oss, selv om sånt er utenfor vår kontroll, sier han videre.

Spurs-sjefen mener laget hans var minst på høyde med rivalen fram til 1-0-målet.

- Jeg synes vi spilte bra, vi var bedre enn dem fram til det første målet. Planen vår måtte endres da de tok ledelsen. På dette nivået er det en kjempefordel å score først, og dessverre klarte vi ikke å slå tilbake.

Wenger ikke enig

Arsène Wenger er ikke overraskende både fornøyd med å ha slått erkerivalen og uenig i tolkningen av situasjonene før scoringene.

- Jeg synes ikke at vi hadde noen fordel av dommeravgjørelsene. I mitt hode var det et frispark før 1-0. Det kan godt hende Lacazette var marginalt i offside før 2-0, men da vi tapte mot Manchester City for to uker siden kom en av deres scoringer etter en soleklar offside, men det var det av en eller annen grunn ingen som snakket om da, sier franskmannen.

Bare poenget skiller nå Arsenal (6. plass) og Tottenham (4. plass) på tabellen, og avstanden opp til suverene Manchester City - som vant igjen i ettermiddag - begynner å bli stor dersom noen av dem har planer om å vinne Premier League.

Mauricio Pochettino har imidlertid ganske så mye å trøste seg med. Han leder nemlig laget som har vært best i Premier League siden starten av 2015/16-sesongen.

Tottenham best av alle

Spurs ble nummer tre 15/16-sesongen og to 16/17-sesongen, og er altså på 4. plass så langt denne sesongen. I perioden har de tatt 179 poeng.

FAKTA

De beste lagene i Premier League siden sesongstart 2015/16.

1) Tottenham 179 poeng.

2) Man City 178 p.

3) Arsenal og Chelsea 168 p.

5) Man Utd og Liverpool 158 p. (United én kamp mindre spilt enn de andre).

Det er best i Premier League.

Manchester City følger hakk i hæl - bare ett fattig poeng bak, mens Arsenal er tredje best sammen med Chelsea, med 168 poeng.

Pochettinos problem er at han så langt ikke har vunnet noe som helst i perioden. Han har selv sagt ved flere anledninger at det ikke hjelper å spille morsom fotball og hente poeng om du ikke vinner trofeer.

- Å vinne trofeer er det dette handler om. Og så skal vi selvsagt fokusere på å utvikle oss, bygge ferdig det nye stadionanlegget og satse enda mer på de unge spillerne framover, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer