ÅRETS TRENER: Håvard Tjørhom mottok prisen på årets Idrettsgalla. Nå gir Tjørhom seg etter fem år som sjef for Norges beste alpinister. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ÅRETS TRENER: Håvard Tjørhom mottok prisen på årets Idrettsgalla. Nå gir Tjørhom seg etter fem år som sjef for Norges beste alpinister. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Suksesstreneren gir seg - Svindal og Jansrud må finne ny trener

- Jobben innebærer veldig mye reising.

Verdenscupsjefen i alpint, Håvard Tjørhom, gir seg etter denne sesongen. Småbarnspappaen sier det er ønsket om mer tid med familien som nå setter en stopper for ham.

- Det kommer til å bli forandringer før neste sesong, men alle brikker er ikke på plass ennå, sa sportssjef Claus J. Ryste til NTB i Kvitfjell. Han antydet at kabalen trolig ville være klar i forbindelse med verdenscupfinalene i Meribel om halvannen uke.

Nå melder NRK.no at Tjørhom gir seg. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014, og 29-åringen har vært ansatt som sjef for de beste alpinistene i fem år.

Da han startet og overtok jobben etter Marius Arnesen var det bare Aksel Lund Svindal som var skikkelig etablert i verdenstoppen. Under Tjørhoms ledelse har både Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen tatt skrittet opp blant de aller beste

- Det er en fantastisk jobb, men samtidig en jobb som innebærer veldig mye reising. Derfor er det vanskelig å holde på i veldig mange år, sier Tjørhom til NRK.no.

Det hevdes at en av de heteste kandidatene til å overta jobben som verdenscupsjef etter Tjørhom er Christian Mitter som i dag er teknikktrener på landslaget.

(NTB)