Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Roar Hjelmeset usikker på ny sesong

Suksesstreneren grubler på egen framtid

Langrennskvinnenes suksesstrener Roar Hjelmeset vet fortsatt ikke om han går på en ny sesong. Utøverne håper på en snarlig avklaring.

USIKKER: Trener Roar Hjelmeset grubler over trenerframtiden. Her med Marit Bjørgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
USIKKER: Trener Roar Hjelmeset grubler over trenerframtiden. Her med Marit Bjørgen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelmeset har i likhet med trenerkollegaene Sjur Ole Svarstad, Eirik Myhr Nossum og Arild Monsen kontrakt som utløper etter inneværende sesong. Inntil videre er den ikke forlenget. Nordfjordingen har gitt uttrykk for at han ikke er avvisende til å fortsette, men at han grubler på om det likevel er tid for å gjøre noe nytt.

Torsdag hadde løperne og støtteapparatet et av flere evalueringsmøter i kjølvannet av den snart avsluttede OL-sesongen. Til NTB sier Hjelmeset at han tror utøverne er innstilte på å gå løs på en ny sesong under hans ledelse.

- Jeg tenker jo det, men vet det ikke hundre prosent. Vi må samtidig hele tiden utvikle oss og se på nye ting. Det går ikke an bare å ta fram det vi gjorde i fjor og tro at det er bra nok. Vi må utvikle oss videre, og det kan hende folk utvikler seg bedre uten meg. Det vet jeg ikke, sier han.

Plusser og minuser

40-åringen, som har hatt hovedansvaret for langrennskvinnene siden 2016, understreker videre at avgjørelsen om framtida handler om hva som er best for alle parter.

- Vi har vært utrolig mange år sammen, og én eller annen gang blir vi lei av hverandre og sure på hverandre. Ting må bare ta slutt en eller annen gang. Sånn sett kan man kanskje kaste inn håndkleet nå, mens ting er gemyttlig og fint, og folk fortsatt går fort på ski, smiler Hjelmeset – og tilføyer:

- Det høres ut som du har tenkt å gi deg?

- Nei, men jeg tenker veldig. Det er plusser og minuser rundt alt i denne verden, og jeg har det fortsatt veldig fint på jobb og trives veldig med det jeg driver på med. Jeg synes også at løperne er veldig greie å være på tur med, sier Hjelmeset – og utdyper:

- Når ting går bra, er det veldig bra. Når ting går dårlig, blir det kanskje ikke nødvendigvis mer knuffing, men fort mer irritasjon. Folk som har vært lenge sammen, blir fort mer irritert på hverandre. Det er sånne ting jeg tenker på.

Snarlig avgjørelse

- Heller du mer mot å gi deg enn å fortsette akkurat nå?

- Jeg har ikke noe svar på det, men jeg må bestemme meg snart.

- Når må du ha bestemt deg?

- Jeg tror kanskje i neste uke, men Vidar (Løfshus) har ikke satt noen dato, sier Hjelmeset.

Maiken Caspersen Falla har hatt Hjelmeset som trener siden junioralderen. Sprintdronningen sier hun er delt i sitt syn på hva som er det beste med hensyn til trenersituasjonen foran neste sesong.

- Roar har vært treneren min i nesten ti år, så man merker at man kanskje hadde hatt godt av nye impulser. Samtidig er det veldig trygt og godt å vite hva man får og hva man skal gi. Det er litt blandet om man skal tørre å gå videre nå eller finne noe nytt. Det er ikke alltid noe nytt er bedre, for da vet man ikke hva man får, sier Falla til NTB.

Vil ha nytenking

Romerikingen er samtidig opptatt av å tenke utvikling – uansett hvem som sitter ved roret.

- Selv om vi har jobbet sammen i mange år, må vi prøve å tenke nytt. Det tror jeg vi må jobbe med dersom Roar skal fortsette, sier Falla – og konkretiserer det siste slik:

– Det handler kanskje om alt fra å oppsøke nye samlingsplasser til å legge om intervaller. Det er ikke så mye som skal til. Man må bare prøve å fornye litt.

Til sjuende og sist tror Falla at Hjelmeset avgjør sin egen skjebne.

- Hvis han vil fortsette, skal ikke vi nekte han det. Men han har jo sagt «ett år til» i mange år, og jeg håper vi får et svar snart, sånn at vi vet hva vi går til neste sesong. Og skal det komme inn noen nye, er ikke det gjort på en time det heller. Det blir godt å finne ut hvordan det blir, og eventuelt bruke tida på å lete fram en ny trener, sier Falla.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!