Suksesstreneren ute i åtte kamper: - Det er veldig strengt. Noe feil med reglene

Men Veland tror på mer Atletico-suksess.

PÅ TRIBUNEN: Diego Simeone ble sendt på tribunen under oppgjøret mellom Atletico Madrid og Real Madrid. Nå har han fått en straff på åtte kamper. - Strengt, men det er slik reglene er. Det er de det er noe feil med, sier Petter Veland. Foto: EPA/KIKO HUESCA
PÅ TRIBUNEN: Diego Simeone ble sendt på tribunen under oppgjøret mellom Atletico Madrid og Real Madrid. Nå har han fått en straff på åtte kamper. - Strengt, men det er slik reglene er. Det er de det er noe feil med, sier Petter Veland. Foto: EPA/KIKO HUESCAVis mer

(Dagbladet): Diego Simeone imponerte en samlet fotballverden forrige sesong da han leder Atletico Madrid til klubbens første seriemesterskap på 18 år i tillegg til Champions League-finalen.

Denne sesongen startet derimot med revansje mot erkerivalen over to kamper, men for argentineren selv gikk det ikke like bra.

Åtte kamper Under supercup-oppgjøret mot Real Madrid mistet Simeone besinnelsen og ble sendt på tribunen. Akkurat det samme skjedde da han i sluttminuttene av Champions League-finalen mot samme lag entret banen for å fortelle Raphael Varane noen sannhetens ord.

I dag kom straffen fra forbundet, og det er nå klart at manageren må tilbringe de neste åtte kampene på tribunen. Fire kamper for å ha dasket fjerdedommeren i bakhodet, to for protester, en for å ha applaudert sitt eget røde kort og til slutt en kamp for å ha instruert sitt eget lag fra tribunen.

Cmores La Liga-ekspert Petter Veland sier til Dagbladet straffen er veldig streng. På mange måter.

- Det er veldig strengt, nesten uansett hvordan du ser på det. På bakgrunn av akkurat den episoden er det strengt. På bakgrunn av straffen Jose Mourinho fikk for å stikke fingeren i øyet på Tito Vilanova er det strengt. På bakgrunn av Cristianos Ronaldo regelrette slag mot Godin i samme kamp er det strengt, sier Veland.

- Rammer ikke klubben Han sier likevel at forbundet ikke kan beskyldes for å favorisere noen parter i saken. Regelverket er nemlig utarbeidet slik at det skal slås knallhardt ned på eskapader på trenerbenkene.

- Ja, det er reglene det er noe feil med.

Han tror likevel ikke at Atletico vil lide nevneverdig under suspensjonen.

- Det rammer egentlig ikke klubben på noe vis. Straffen gjelder kun spilletiden på banen, og han har fortsatt lov til å være på tribunen og i garderoben. «Heldigvis» vil kanskje noen si, da akkurat bytter og tekniske grep underveis i kampen, er hans lille svakhet som trener.

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at Simeone vil bli savnet på sidelinja der han har en tendens til å hoppe opp og ned vel så ofte som han sitter på benken.

- Man kan spekulere i at de mister litt av den «gutsen». Det er en smittende effekt som spillerne får energi av, men samtidig har han vært der såpass lenge nå at jeg tror det ligger latent, sier Veland.

Tror på suksess Nå hører det med til historien at Atletico vant oppgjøret mot Real Madrid etter at nyervervelsen Mario Mandzukic sikret seieren. Den tidligere Bayern-spissen er hentet inn for å erstatte Diego Costa som pakket sekken og flyttet til London tidligere i sommer. Veland synes de regjerende mesterne har gjort en god sommer på overgangsmarkedet.

- De har kanskje mistet Filipe Luis, Diego Costa og Thibaut Courtois, men som jeg har sagt er Atletico kjent for kollektivet sitt. Mandzukic er ikke hentet for å score like mange mål som Costa. Han er henta for sin rolle i elleveren. De er så definerte de rollene, sier han.

Tror du de kan følge opp den eventyrlige fjorårsesongen?

- Ja, det tror jeg. De kommer til å være med i gullkampen hele veien, og i Champions League tror jeg også de har skumle hensikter. Skal jeg tippe tror jeg Real Madrid og Barcelona blir litt for sterke, men de kommer å være der til siste slutt, sier Veland.

KLAPS: I dag kom straffen fra forbundet, og det er nå klart at manageren må tilbringe de neste åtte kampene på tribunen. Fire kamper for å ha dasket fjerdedommeren i bakhodet, to for protester, en for å ha applaudert sitt eget røde kort og til slutt en kamp for å ha instruert sitt eget lag fra tribunen. Foto: EPA/JUAN CARLOS HIDAGO/NTB SCANPIX
KLAPS: I dag kom straffen fra forbundet, og det er nå klart at manageren må tilbringe de neste åtte kampene på tribunen. Fire kamper for å ha dasket fjerdedommeren i bakhodet, to for protester, en for å ha applaudert sitt eget røde kort og til slutt en kamp for å ha instruert sitt eget lag fra tribunen. Foto: EPA/JUAN CARLOS HIDAGO/NTB SCANPIX Vis mer