Jan Jönsson ser ut til å havne i Stabæk

- Suksesstreneren vender tilbake

Jan Jönsson tok Stabæk fra 1. divisjon til seriegull for elleve år siden. Nå meldes det at han snart er tilbake i sjefsstolen på Nadderud.

VENDER TILBAKE: Mange Stabæk-supportere vil nok glede seg om ryktene rundt Jönssons retur til klubben viser seg å stemme. Foto: NTB/Scanpix
VENDER TILBAKE: Mange Stabæk-supportere vil nok glede seg om ryktene rundt Jönssons retur til klubben viser seg å stemme. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Etter at Henning Berg noe overraskende takket for seg og signerte for kypriotiske Omonia Nicosia i forrige uke, har trenerspørsmålet i Bærum vært åpent.

Nå melder Budstikka at alt ligger til rette for at svenske Jan Jönsson, som tok klubben fra 1. divisjon til seriegull, skal ta fatt på sin andre periode i klubben.

Lokalavisa får også bekreftet fra treneren selv at han befinner seg på Fornebu. Jönsson vil derimot ikke kommentere hva turen dreier seg om.

Partene i møter

Svensken skal angivelig være innlosjert på Scandic hotell Fornebu. Sportslig leder i klubben, Inge André Olsen og flere fra støtteapparatet skal ha ankommet hotellet nå klokken 17.30 i kveld.

Det er ventet at svensken presenteres som Stabæk-trener om kort tid.

- Vi får se i morgen hva som skjer, sier sportslig leder Inge André Olsen til VG på vei ut fra møte med Jan Jönsson på Scandic Fornebu.

- Har det vært kontraktsforhandlinger i dag?

- Ja, det har vi også holdt på med. Det går parallelt. Vi har hatt en liten pause, og vi har litt tid, men har likevel dårlig tid, så vi har intensivert det og prøvd å diskutere de aller fleste tingene, sier Olsen videre til VG.

Ønsket seg nye utfordringer

Jönsson, som var i Stabæk fra 2005 til 2010, ga seg den gang fordi at han ønsket nye utfordinger. Svensken endte opp som trener for Rosenborg fra 1. januar året etter. Han har også trent Aalesund her i Norge.

Etter at han nylig avsluttet en trenerjobb for Shimizu S-Pulse, har han også vært linket til den ledige trener-jobben i Strømsgodset.

Nå ser det derimot ut til at det blir en retur til gamleklubben for 59-åringen.

Svak sesongstart

I Stabæk har han i så fall en solid jobb foran seg. Etter å ha berget plassen ved å slå Lars Bohinen og Aalesund i kvalik-kampene i fjor høst, har sesongen startet på verst mulig måte for Bærums-klubben. Til tross for en imponerende seier over regjerende dobbeltmester Rosenborg, har det blitt magert med poeng.

Foreløpig ligger Stabæk på nedrykksplass med kun sju poeng på åtte kamper.

Inge André Olsen har foreløpig ikke besvart Dagbladets hendelser mandag kveld.