Sulimani-show senket Start

Vikings nye spiss presenterte seg umiddelbart.

Viking-Start 3-0

(Dagbladet): Nydelige spilleforhold var med på å skape en fin ramme rundt kveldens tradisjonsrike oppgjør mellom Viking og Start i Stavanger. 

Hjemmelaget jaktet sin første seier etter fire mislykkede forsøk i forkant, mens trener Mons Ivar Mjeldes gulkledde mannskap hadde forhåpninger om å tilrive seg livsikte poeng i kampen for å overleve årets Tippeliga. 

Det klarte de ikke. Viking dominerte fullstendig, og vant enkelt 3-0. Det førte til 3. plass og full jubel i Stavanger, mens Start-krisen fortsetter på desidert sist i Tippeligaen.

Kapteinen satte standaren Medaljejagende Viking har hatt en strålende sesong så langt, og viste umiddelbart prov på hvorfor. 

Bare fem minutter ut i oppgjøret tråklet midtbanespiller Christian Landu Landu seg nydelig forbi to mann, før Start-kaptein Glenn Andersen måtte bruke ulovlige midler for å stoppe 21-åringen. 

Vikings toppscorer Trond Olsen viste tydelig at han ønsket å ta seg av frisparket, men kaptein Indridi Sigurdsson hadde allerede gjort seg klar til å skyte. 

Islendingen traff godt, og da ballen gikk via Gudmundur Kristjansson i Start-muren, var burvokter Håkon Oppdal utspilt. 

1-0, og hjemmelagets drømmestart var et faktum.

Åpen kamp På Viking-benken satt den nysignerte spissen Benjamin Sulimani og ventet på sin debut. Ifølge rapportene har østerrikeren vist svært lovende takter på trening de siste ukene, men det var likevel Veton Berisha og Patrik Ingelsten som dannet spisspar til starten av dagens match.

De forsøkte begge etter beste evne å vise hvorfor de var tilliten verdig - noe som nesten resulterte i 2-0 da svenske Ingelsten headet i tverrliggeren via Opdal etter 12 minutter.

Utover i omgangen fortsatte Viking å være banens dominerende aktør, men konsentrasjonssvikt ved et par anledninger førte til noen halvsjanser for Start, uten at sørlendingene klarte omsette noen av dem til mål. 

Stoppernes aften Etter et relativt rolig siste kvarter, eksploderte plutselig stadionens hjemmepublikum ut i full jubel like før dommer Kjetil Sælen skulle blåse for pause.

Et knallhardt og presist slått hjørnespark av Yann-Erik de Lanlay ble møtt med pannebrasken av en ruvende Johan Lædre Bjørdal. Stopperen tok sats på femmeteren og nærmest fløy gjennom lufta før han nådeløst stanget inn 2-0.

Som lagets første scoring, kom målet på et psykologisk meget gunstig tidspunkt. Bare sekunder etter måtte Start-spillerne gå slukkøret i garderoben, med visshet om en formidabel utfordring i vente neste halvdel.

Sulimani-show 2. omgang fortsatte i satte stil, hvor Viking hadde full kontroll på et stadig mer fortvilt Start-mannskap.

Etter 59 minutter ble også hjemmelagets supportere presentert for sin nye østerriske spiss - Benjamin Sulimani. Han kom inn til fordel for en hardtarbeidene Berisha, som ikke virket fornøyd med å gå av banen målløs.  

Han fikk derimot grunn til å smile bare 10 minutter seinere, for det var alt Sulimani trengte for å skyte seg inn i Stavanger-publikummets hjerter. 

Et innlegg fra høyrekant de Lanlay gikk først innom Ingelsten, før ballen trillet ut til østerrikeren som sto plassert i returrommet. 

Fra 14 meter var han sikker med venstrefoten, og skrudde ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

Stygg albue Sulimani viste også at han hadde mer på lager like etter, men det ble ikke flere mål på verken han eller noen av de andre spillerne i aksjon på Viking stadion. 

I stedet for var det Start-stopper Bismarc Acosta som viste seg frem på en lite positiv måte. Uten noen foranledning, og med ballen ute av syne, smalt han albuen i hodet på en uforstående Sulimani. 

Østerrikeren gikk ned for telling, og TV-bildene viste tydelig hvorfor, men etter å ha konferert med assistentdommeren, ga Sælen bare det gule kortet til Acosta.

Sidene han ble straffet for hendelsen, kan ikke Start-spilleren ilegges ytterligere straff av NFF. Noe han sannsynligvis skal være svært fornøyd med.

Det er likevel nok å tenke på for Acosta, lagkameratene og resten trener Mjelde. Start står fremdeles uten seier i seriesammenheng siden 16. mai, og ligger aller sist i Tippeligaen. 

For Vikings del er situasjonen en helt annen. Med kveldens overbevisende 3-0-seier, inntar Kjell Jonevrets mannskap 3. plassen på tabellen.