Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sulland & co. banket gamle lagvenninner

Vant med 23 mål.

TILBAKE I NADDERUDHALLEN: Linn Jørum Sulland og Larvik var nådeløse mot Stabæk i kveld, og banket bæringene med 23 mål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TILBAKE I NADDERUDHALLEN: Linn Jørum Sulland og Larvik var nådeløse mot Stabæk i kveld, og banket bæringene med 23 mål. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no) Stabæk - Larvik 16-39.

For halvannet år siden var Stabæk så nær en seier mot Larvik som ingen andre har vært i eliteserien de siste åra. Stillingen var 24-24 og tre sekunder før slutt fikk bæringene straffekast.

Lene Rantala mellom Larvik-stengene er derimot lurere og sterkere psykisk enn de fleste, og hun reddet forsøket til Iselin Klev. LHK-jentene jublet, Stabæk-gjengen gråt.

I kveldens kamp i Nadderudhallen satt Linn Jørum Sulland for første gang i bortegarderoben, etter sommerens overgang fra Stabæk til Larvik.

Overkjørt fra start
Og det var aldri noen tvil om hvor de to poengene skulle havne. Allerede etter 20 minuttene hadde LHK pakket seieren inn i spillerbussen. Da ledet Karl Erik Bøhns jenter hele 13-1, etter at spesielt Heidi Løke og Sara Breistøl hadde terrorisert Stabæk-målvakten.

- Jeg er veldig fornøyd med måten vi framstår på fra start, spesielt i forsvar og på keeperplassen er vi i verdensklasse,s ier trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Stabæk, som slo Gjerpen med 11 mål i serieåpningen, maktet bare å score fire ganger før pause - mens Larvik fant veien til nettmaskene 18 ganger.

Larvik fortsatte å kjøre over vertskapet etter pause, og da var spesielt Nora Mørk og Sofia Berndtsson på hugget. Begge kom til LHK i sommer. Som Dagbladet skrev i helga er Mørk spilleren flertallet av eliteserietrenerne tror blir årets stjerneskudd - og Berndtsson er hentet inn som backup for Løke på linja.

- Det var morsomt med Sofia og hun er god å ha når vi vil avlaste Heidi, sier Bøhn.

Ungt Stabæk-lag
I andreomgangen viste den tidligere Gjerpen-spilleren at hun kan være mer enn bare en reserve. Hun puttet seks etter pause og endte med sju totalt. Breistøl med kampens toppscorer med åtte mål og Larvik vant til slutt 39-16.

- Sara scoret på åtte av åtte i kveld, og så tok vi henne av tidlig i andreomgangen. Det er godt å bruke kamper vi har kontroll på til å rullere og bruke mange spillere.

Stabæk mistet mange sentrale spillere i sommer - deriblant Jørum Sulland til Larvik - og Håvard Mamelunds tropp er svært ung og urutinert. Det er likevel en lovende gjeng, som på sikt kan bli svært spennende.

- Vi har mange jenter som har vært gode på yngrelandslagene, og selv om vi har mistet mange spillere tror jeg vi kan bli et positivt bekjentskap denne sesongen, sa Mamelund under eliteseriens kick-off for en drøy uke siden.

For Larvik er det et skår i gleden at de må klare seg uten Tine Rustad Kristiansen i fire uker. Landslagsspilleren har pådratt seg en skulderskade, noe som betyr at hun også går glipp av såkalte World Cup med landslaget i Århus neste uke.

- Hun har vært 90 prosent en stund, men har merket det når hun drar til på distanseskudd. Med tanke på at det snart er Champions League og VM, kan vi ikke ta noen sjanser, sier Bøhn.

Byåsen vant med 18
I Trondheim Spektrum var Byåsen omtrent like overlegne mot Nordstrand som Larvik var mot Stabæk. Trønderne hadde full kontroll hele veien og vant 30-12.

Også Nordstrand har hatt et kraftig generasjonsskifte i troppen og består av en svært ung gjeng. I kveld var i tillegg rutinerte Else-Marthe Sørlie Lybekk opptatt med sin sivile jobb.

Hennes strekkollega fra tida i landslaget Marit Malm Frafjord ble kampens toppscorer med sju fulltreffere.

- Det var en bra forsvarskamp, men så hadde ikke Nordstrand så mye å komme med - men vi har nok å jobbe med. Vi sliter litt med rytmen og tempoet, vi må ikke være så nølende. Det går litt for mye på tvers, sier Byåsen-trener Geir Oustorp til TV 2.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling