Sulland avgjorde mot Byåsen to sekunder før slutt

Larvik vant den første finalen 27-26.

SCORET PÅ SLUTTEN: Linn Jørum Sulland scoret vinnermålet mot Byåsen to sekunder før slutt.
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
SCORET PÅ SLUTTEN: Linn Jørum Sulland scoret vinnermålet mot Byåsen to sekunder før slutt. Foto: Fredrik Varfjell / ScanpixVis mer

Larvik-jentene måtte slite med å slå Byåsen med ett mål i den første finalekampen i sluttspillet onsdag. Til slutt ble det 27-26.

Seieren satt langt inne, for det var Byåsen som ledet det meste av kampen. Trønderne hadde en tomålsledelse til pause og holdt seg foran det meste av annen omgang.

Forrige gang suverene Larvik tapte for Byåsen var i cupfinalen i 2007, men det så ut som om denne statistikken skulle bli brutt onsdag kveld. Etter at det hadde stått uavgjort på stillingen 3-3 i første omgang, ble det ikke uavgjort igjen før det gjensto ni minutter å spille.

Da byttet lagene på å lede, og Byåsen hadde ballen og alle muligheter med halvannet minutt igjen å spille, men scoring ble det ikke. Marta Tomac klarte å skyte utenfor, noe som førte til at Larvik fikk en siste mulighet til å avgjøre.

Den sjansen lot ikke Ole Gustav Gjekstads jenter gå fra seg, og Linn Sulland avgjorde med sin scoring to sekunder før full tid.

Returkampen spilles i Larvik lørdag.

(NTB)