- ELSKER SNØ: Da håndballjentene møtte pressen utenfor hotellet sitt i São Paulo i dag, var det over 30 varmegrader. Linn Jørum Sulland håper på kuldegrader og god gli i løypene når hun kommer hjem til jul. Foto: Bjørn Langsem
- ELSKER SNØ: Da håndballjentene møtte pressen utenfor hotellet sitt i São Paulo i dag, var det over 30 varmegrader. Linn Jørum Sulland håper på kuldegrader og god gli i løypene når hun kommer hjem til jul. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Sulland drømmer om skiføre i Brasil-heten

- Jeg elsker snø, sier VMs fremste toppscorerkandidat.

SÃO PAULO (Dagbladet): Linn Jørum Sulland er på god vei mot å bli toppscorer i håndball-VM i Brasil.

Med 39 scoringer ligger hun på fjerdeplass, men alle de tre spillerne foran henne på lista, spiller for lag som er slått ut av VM. Det samme gjelder de tre bak henne.

De to som ligger nærmest henne på lista, og som fortsatt er med i mesterskapet, er Angolas Marcelina Kiala og brasilianske Alexandra Nascimento. De har scoret 35 mål hver.

Dersom Norge går hele veien til finalen, ligger Sulland an til å bli dette mesterskapets fremste måljeger. For ett år siden ble hun først kalt inn i troppen til semifinalen i EM i Norge og Danmark.

Men hun er ikke spesielt opptatt av toppscorerlista.

KLISTERFØRE: Men det har slett ikke kladdet for Sulland i Brasil. Her i skuddet mot Montenegro.Foto: Bjørn Langsem
KLISTERFØRE: Men det har slett ikke kladdet for Sulland i Brasil. Her i skuddet mot Montenegro.Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Nei, jeg tenker absolutt ikke på det. Jeg tenker mer på treffprosenten, som jeg er fornøyd med, sier Jørum Sulland som har 79 prosent uttelling på sine totalt 54 avslutninger på mål.

Laget først For som i resten av den norske VM-troppen, går lagtenkingen foran også for Larvik-storskytteren.

- Det er bra å score mange mål, men jeg bryr meg ikke om hvor mange de på de andre lagene scorer - så lenge vi ikke spiller mot dem og taper.

- Men det må da være litt moro om du står igjen som VMs toppscorer etter at det er over?

- Hvis det er i tillegg til gull - skal jeg gå med på at det er gøy, smiler Jørum Sulland.

VM varer fram til søndag. Hvis alt klaffer for Norge, er det finale kvart over åtte norsk tid. Hvis det skjærer seg på veien til finalen, spilles det plasseringskamper til og med tidligere på søndag.

Savner snø Hjemreise blir det uansett først over helga, og etter over to uker på hotel i Brasil, er det mye man lengter etter der hjemme.

- Aller mest å treffe familie, venner og kjæreste, helt klart. Det begynner etter hvert også å bli litt mat man savner, sier Sulland.

I over 30 graders og steikende sommersol i São Paolo skulle man tro været var det minst forlokkende fra Norge akkurat nå. Tvert imot i Linn Jørum Sullands tilfelle:

- Og snø! Jeg elsker snø, så det gleder jeg meg til. Jeg håper det er snø når vi kommer hjem. Jeg fikk bilde fra mamma og pappa her om dagen, de var på skitur, sier Sulland med misunnelse i stemmen.

Det er langrennsløypene som lokker 27-åringen som har slitt ut barneskiene i de mest populære skiløypene i Oslo.

- Jeg er vokst opp på Sognsvann med Nordmarka rett utenfor, så det har blitt mange turer innover der. Så når jeg har flyttet til Vestfold nå, har ikke det vært så bra. Jeg må utnytte den tida jeg er hjemme. Og så har vi hytte på fjellet, og det er nok der jeg går mest på ski.

Så om hun fortsetter å treffe like godt på skuddene, er sjansene gode for å treffe på Brasil-VMs toppscorer i løypene i romjula.

- Er det bra skiføre, håper jeg på noen mil, sier Sulland.

DRØMMEFØRE: Sånn kan det se ut i Nordmarka i Oslo. Dette bildet er fra januar 2004. Foto: Geir Bølstad
DRØMMEFØRE: Sånn kan det se ut i Nordmarka i Oslo. Dette bildet er fra januar 2004. Foto: Geir Bølstad Vis mer