Sulland etter Nora Mørk-nyhet: - Jeg drar fra Györ

Blir neppe lagvenninner.

FORLENGER IKKE:   Linn Jørum Sulland forteller at hun mest sannsynlig reiser fra Ungarn og Györ etter sesongen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORLENGER IKKE: Linn Jørum Sulland forteller at hun mest sannsynlig reiser fra Ungarn og Györ etter sesongen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): VM-aktuelle Linn Jørum Sulland (31) forteller at hun - mest sannsynlig - forlater ungarske Györ etter denne sesongen.

- Jeg har en ettårskontrakt og hadde bare planer om å bli der ett år, sier Sulland til Dagbladet.

Torsdag ble det klart at storklubben henter Nora Mørk (24) fra Larvik. Både Sulland og Mørk trives best på høyreback. Men de blir neppe lagvenninner i Ungarn, ifølge Sulland selv.

- Jeg tenker ikke så mye om det. Györ trenger en høyreback også neste år. Det er bra for dem. Nora er god, sier Sulland.

- Du reiser fra Györ etter sesongen?

- Ja.. Eller, jeg skal aldri si aldri. Men det har aldri vært i mine tanker å bli der lenger enn ett år. Jeg skrev under for ett år, hadde lyst til å bo der i ett år og samboeren har permisjon fra jobben sin i ett år. Så det oppsummerer vel det, sier Sulland.

Taus om framtida Bakspilleren står med 167 landskamper og 507 mål. Hva hun skal gjøre neste sesong, er uvisst.

- Jeg vil ikke tenke så mye på neste sesong nå. Det får jeg gjøre etter VM, sier bakspilleren med fortid i Larvik og Stabæk.

- Blir det Norge eller utlandet?

- Det vet jeg ikke noe om, sier 31-åringen.

VM-joker Sulland misset håndball-EM i fjor på grunn av en skade. Nå vil hun bli VM-joker i Danmark.

- Jeg har gledet meg mye og det er deilig å kunne snakke norsk med lagvenninner igjen. Målet mitt i Györ var å bli en bedre spiller, og det føler jeg at jeg er blitt. Det var på tide å prøve noe nytt. Jeg har hatt veldig godt av å lære en ny type håndball, sier Sulland.

- Hvordan trives du?

- Det er stor forskjell på livsstilen fra det jeg er vant til i Norge. Maten er god og det er veldig billig å leve der.. I dagliglivet merker jeg ikke så stor forskjell, sier landslagsspilleren.

Nora Mørk begrunnet selv klubbvalget med et ønske om nye utfordringer.

- Det er med tungt hjerte jeg forlater Larvik etter sju svært gode år. Det er i Larvik jeg har blitt til den håndballspilleren jeg er i dag, men jeg hadde bare lyst på noen nye utfordringer og oppleve håndballen i et nytt land, sier Nora Mørk.