PEPRET NEDERLAND. Linn Jørum Sulland pøste inn mål mot Nederland under Norges første kamp i firenasjonersturneringen i Drammen.
Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
PEPRET NEDERLAND. Linn Jørum Sulland pøste inn mål mot Nederland under Norges første kamp i firenasjonersturneringen i Drammen. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Sulland i storform sikret norsk seier

Norge vant åpningskampen i Drammen.

Norge - Nederland 28-26 (14-14)

DRAMMEN (Dagbladet): To venstrearmer var sentrale da håndballjentene slo Nederland i Drammenshallen i kveld.

Linn Jørum Sulland og Nora Mørk scoret henholdsvis ti og seks mål, og sørget med det for tomålsseier.

Kampen viste likevel at det er litt å jobbe med fram mot VM-start om bare én uke. Spesielt på det defensive, der nederlenderne slapp vel enkelt til i perioder.

- Bakover er manglende samhandling og kommunikasjon kanskje grunnen til at vi ikke løser det i første omgang. Det blir litt én og én, både i overtall og i seks mot seks, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Han gleder seg likevel over at laget hans hentet seg inn og sikret seieren i sluttminuttene.

- Jeg synes vi jobber oss godt inn, det er god moral. Katrine har noen viktige redninger mot slutten.
Super-Sulland Norge spilte en god offensiv førsteomgang, ikke minst takket være Sulland, som dæljet inn 8 av Norges 14 mål før pause.

Det startet også bra defensivt, og Norge var oppe i en firemålsledelse etter 20 minutter. Men de siste minuttene sviktet det i eget forsvar, og Nederland hentet kjapt inn ledelsen og gikk til pause med uavgjort.

Etter pause var det Nederland som tok føringen i kampen, mens Sulland ble sittende på benken. Etter tre og et halvt minutt ledet de oransje 17-15.

Mørk overtok Da våknet Nora Mørk, som overtok for Sulland som høyre backspiller etter pause. 22-åringen som nylig var tilbake etter langvarig skadeavbrekk, scoret fem norske mål på rad - bare avbrutt av to nederlandske, og Norge var igjen i føringen.

Nederland holdt imidlertid følge en stund, og lagene vekslet på å lede med ett mål.

Men mot slutten av kampen slapp Sulland inn igjen og scoret et par mål til, Nora Mørk hadde mer og by på. I tillegg spilte Katrine Lunde, som tidvis så litt daff ut i perioder av kampen, seg opp utover i andre omgang, og endte på en redningsprosent på godt over 50.

• Kampen var Norges første i firenasjonersturneringen i Drammen denne helga. Kampene mot Nederland, Russland og Sør-Korea er de siste testene før VM i Serbia starter om en uke.