Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sulland ikke med i landslagsjefens tropp til EM

12 av 16 spillere tatt ut i dag.

UTTAKS-LUNSJ: Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Høgdahl spiste ungarsk gulasj og kylling før de tok ut landslaget til EM i Ungarn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTTAKS-LUNSJ: Landslagssjef Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Høgdahl spiste ungarsk gulasj og kylling før de tok ut landslaget til EM i Ungarn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norge spiller sin åpningskamp i håndball-EM i Ungarn og Kroatia 7. desember. I dag ble 12 av 16 spillere til mesterskapet tatt ut.

Norge møter Romania i åpningskampen i ungarske Debrecen.

I dag har landslagssjef Thorir Hergeirsson annonsert hvilke spillere som skal underholde det norske folk i adventstida.

Norge ble nummer fem i VM i Serbia i fjor. Det var første gang siden VM i Russland i 2005 at Norge endte uten medalje i et internasjonalt håndballmesterskap.

Disse 12 spillerne ble tatt ut i dag: Kari Aalvik Grimsbø
Silje Solberg
Heidi Løke
Pernille Wibe
Veronica Kristiansen
Ida Alstad
Stine Bredal Oftedal
Karoline Dyhre Breivang
Camilla Herrem
Sanna Solberg
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Nora Mørk

- Vi holder på å bygge et nytt lag som vi vet kommer til å bli riktig bra i framtida. Hvor fort det blir bra er opp til oss. Vi føler nå i trenerteamet at vi har noen spørsmål som vi ønsker å se litt til. Vi har spillere som er på vei etter skader og lignende, fortalte landslagssjefen på pressekonferansen.

- Er på gang Landslagssjefen kommenterte han også hvorfor Linn Jørum Sulland ikke var et av navnene som ble lest opp i dag.

- Hun er på gang. Men vi ønsker å se at hun kan tåle den belastninga, etter det hun har vært gjennom i sommer og i høst, sier Thorir Hergeirsson om Sulland.

- Vi vet hva hun står for når hun er i form og når hun er frisk. Vil se henne mer i trening og kamper. Det er viktig å være realistisk og ikke bygge ting på historikk, sier Hergeirsson.

Ni spørsmålstegn Linn Jørum Sulland har slitt med «jumpers knee», og sier til Østlands-Posten at hun er vant til å vente.

- Hvis Thorir vil vente på at enten jeg eller noen andre spiller seg i form, så er det hans avgjørelse og ikke noe jeg får gjort noe med. Jeg spiller så godt jeg kan her i Larvik, og så kommer landslagsbiten ute i november hvis man er med, , sier Sulland til Østlands-Posten.

Sulland er en av ni spillere som kjemper om en av de fire ledige plassene i troppen:
Ida Bjørndalen
Betina Riegelhuth
Amanda Kurtovic
Stine Skogrand
Maja Jakobsen
Linn Jørum Sulland
Emilie Hegh Arntzen
Vilde Mortensen Ingstad
Maren Gundersen

De fem øverste navnene er alle venstrehendte og kjemper om to plasser.

Løke tilbake Tvillingene Katrine Lunde og Kristine Lunde-Borgersen er begge uaktuelle for mesterskapet. Keeper Kristine skal bli mamma i mars, mens søster Katrine gjorde comeback for Vipers i september etter å ha fått sitt andre barn.
Da nyheten ble kjent i fjor, var Lunde-Borgersen usikker på om hun kom til å spille for landslaget igjen.

Heidi Løke ga beskjed om at hun ville ta en pause fra landslaget i juli, men meldte seg klar til tjeneste for Norge allerede etter tre måneder. I oktober fortalte strekspilleren at det var sønnen som overtalte henne til å spille for landslaget igjen.

Norge er i gruppe med Danmark, Ukraina og Romania i EM. Mesterskapet spilles i Ungarn og Kroatia i perioden 7.-21. desember.

IKKE MED: Linn Jørum Sulland er en av ni spillere som kan bli aktuelle for EM-troppen til landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: Henrik Bagger / SCANPIX
IKKE MED: Linn Jørum Sulland er en av ni spillere som kan bli aktuelle for EM-troppen til landslagssjef Thorir Hergeirsson. Foto: Henrik Bagger / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling