Sulland inn i EM-troppen

Oftedal vrakes.

INN FØR SEMIFINALEN: Linn Jørum Sulland blir med de norske håndballjentene til Danmark, der det er semifinale mot vertene i morgen. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
INN FØR SEMIFINALEN: Linn Jørum Sulland blir med de norske håndballjentene til Danmark, der det er semifinale mot vertene i morgen. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

HERNING (Dagbladet): Linn Jørum Sulland kommer inn i den norske EM-troppen. Stine Bredal Oftedal går ut.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson velger å bytte ut Bredal Oftedal - selv om hun verken er syk, skadd eller har spilt dårlig.

Bredal Oftedal er den som har spilt mist i de seks kampene. Hun har fått 35 minutter på banen og har ikke rukket å markere seg noe særlig.

Trenger skyts Hergeirsson trakk fram framtida da han presenterte troppen for en måned siden. Da ble 19-åringen foretrukket framfor rutinerte Tine Rustad Kristiansen.

Dette understreker han i dag også.

- Stine er en spiller for framtida og har nå fått mesterskapsopplevelser som vi håper vil motivere henne for videre utvikling. Hun vil fortsatt være en del av troppen i Danmark, som vår 17. spiller, sier landslagssjefen til forbundets hjemmeside.

Når islendingen nå erstatter Bredal Oftedal, er det ikke fordi hun har skuffet i EM. Grunnen er at han føler han har mer behov for en annen spillertype i de to kampene som venter i helga.

- Linn vil forsterke lagets bakspillerressurs med sin spisskompetanse, skudd fra 9-11 metere. Samtidig går hun inn i venstrehåndsteamet vårt, sier Hergeirsson.

Straffeegenskaper I semifinalen mot Danmark i morgen kommer de til å ligge klistret på Heidi Løke, som har vært fremragende i EM. Da må Norge være giftigere fra distanse enn jentene har vært til nå. Derfor vil Hergeirsson ha enda en distanseskytter.

Begynner skytterne å treffe fra ni meter, er danskene nødt til å slippe litt av taket på Løke - og dermed vil det bli mer plass på linja.

Mot Nederland sleit Norge også lenge fra straffemerket - og sjumeteregenskapene til Sulland er et tilleggsmoment Hergeirsson er glad for å få inn i troppen.

- I et finalespill kan som kjent kampene avgjøres på straffekast, sier han.

VRAKES: Stine Bredal Oftedal har spilt sin siste EM-kamp. For denne gang. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
VRAKES: Stine Bredal Oftedal har spilt sin siste EM-kamp. For denne gang. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer