VURDERES: Linn Jørum Sulland kan gjøre Norge-comeback. Hun er blant spillerne landslagssjef Thorir Hergeirsson vurderer å ta med til håndball-EM i desember.

 Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VURDERES: Linn Jørum Sulland kan gjøre Norge-comeback. Hun er blant spillerne landslagssjef Thorir Hergeirsson vurderer å ta med til håndball-EM i desember. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Sulland kan gjøre Norge-comeback

Linn Jørum Sulland er med i bruttotroppen til EM.

Linn Jørum Sulland kan gjøre Norge-comeback. Hun er blant spillerne landslagssjef Thorir Hergeirsson vurderer å ta med til håndball-EM i desember.

Norges bruttotropp på 28 navn ble lagt ut på nettsidene til Det europeiske håndballforbundet (EHF) tirsdag.

Sulland har ikke spilt for Norge de to siste årene. Hennes forrige mesterskap var da det ble norsk VM-gull i 2015. Året etter var hun skadd og gikk glipp av OL.

Det var ikke uventet at Vipers-stjernen kom med i bruttotroppen. Nora Mørk er satt på sidelinjen i lang tid etter nok en kneoperasjon. I tillegg er Stine Skogrand gravid og tar ikke del i Frankrike-EM før jul.

- Hun er ikke uaktuell. Ingen spillere som signaliserer at de ønsker å spille på landslaget, er i utgangspunktet uaktuelle, sa Hergeirsson til NTB om Sulland for fire uker siden.

Kuttes ned til 16

Flere håndballeksperter stusset på at hun ikke var med i VM-troppen i fjor eller ble hentet inn i løpet av mesterskapet. Der tapte Norge finalen mot Frankrike etter en sjelden tam norsk kamp.

- Vi har i den senere tid valgt å jobbe med spillere også med tanke på framtiden. Det betyr ikke at en spiller som Linn kan ikke kan være del av en framtid med litt kortere perspektiv, forklarte Hergeirsson.

Den endelige EM-troppen offentliggjøres 6. november. Da kuttes listen ned til 16 navn. Rett før EM spiller Norge tre kamper på hjemmebane mot Ungarn, Danmark og Frankrike.

Europamesterskapet går i Frankrike. Norge åpner 1. desember.

Dette er Norges bruttotropp:

Målvakter: Katrine Lunde, Silje Solberg, Emily Stang Sando og Kari Aalvik Grimsbø.

Utespillere: Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic, Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade, Linn Jørum Sulland, Henny Reistad, Jeanett Kristiansen, Tonje Enkerud, Moa Høgdahl, Emilie Christensen, Helene Fauske, Ingvild Bakkerud, Marta Tomac, Kari Brattset, Heidi Løke, Vilde Ingstad, Vilde Johansen, Sanna Solberg, Camilla Herrem, Thea Mørk, Marit Røsberg Jacobsen, Malin Aune og Maja Jakobsen.