TILBAKE I STORSLAG: Linn Jørum Sulland har slitt med en vond ankel den siste tida, men i dag var Larvik-spilleren tilbake på sitt beste da hun scoret åtte ganger i den norske 12-målsseieren mot Romania i World Cup.  Foto: Henrik Bagger / SCANPIX
TILBAKE I STORSLAG: Linn Jørum Sulland har slitt med en vond ankel den siste tida, men i dag var Larvik-spilleren tilbake på sitt beste da hun scoret åtte ganger i den norske 12-målsseieren mot Romania i World Cup. Foto: Henrik Bagger / SCANPIXVis mer

Sulland rett fra behandlingsbenken til storspill

Norsk toppscorer i 12-målsseier mot Romania.

Linn Jørum Sulland gikk nesten rett fra behandlingsbenken til storspill. Hennes scoringsrush fortsatte i 33-21-seieren mot Romania torsdag.

Det gjør at Norge styrer unna turneringsfavoritten Russland i semifinalen av verdenscupen lørdag.

Jørum Sulland har slitt med en ankel i det siste. Hun måtte derfor stå over tirsdag og onsdag. På de seks siste landskampene har Larvik-spilleren et scoringssnitt på meget sterke åtte etter 48 fulltreffere.

- Jeg håper problemene i ankelen er borte. De dukket opp igjen på oppvarmingen tirsdag. Jeg brukte feil type såle og sko i mai og juni. Det gjorde at jeg måtte ta en pause på tre uker i sommer, sier Jørum Sulland til NTB.

Nå er hun skodd om og i storslag. I EM i fjor ble hun hentet inn til finalehelgen og svarte med en rekke mål.

- Jeg føler at jeg er blitt tryggere på landslaget det siste halve året. Det er godt å spille med jenter man kjenner. Det gir også selvtillit for oss å slå Romania. For meg gjelder det bare å luke vekk noen feil, så er jeg helt fornøyd.

EM-vrakingen for vel et år siden var tung. 27-åringen er sikker i VM-laget denne gangen.

Tøft De norske jentene hadde gjenfunnet mye av fighterviljen og gløden i forsvarsspillet. Det var nesten helt fraværende mot Frankrike (27-34-tap).

Romania er et stykke unna kvaliteten fra de siste årene. Laget vant verdenscupen de to foregående sesongene. Rumenerne mangler sin superstjerne og verdens beste angrepsspiller, Cristina Neagu. Hun er i opptrening etter en skulderoperasjon, men rekker ikke VM.

Norge tok initiativet direkte. Etter vel 20 minutter sto det 11-4. Jørum Sulland hadde allerede da scoret fem ganger. Hun stoppet på åtte (fire straffer).

Overraskende I Norges gruppe slo Tyskland overraskende Frankrike 26-20. Tapet fratok også det franske laget gruppeseieren og ga semifinale mot sterke Russland.

Resultatet gjorde at Norge måtte vinne sin kamp for å gå videre. Spenningen var borte i løpet av noen få minutter.

Keeper Katrine Lunde Haraldsen fikk bra hjelp av forsvaret, og hun revansjerte en svak innsats mot Tyskland. Da reddet hun bare tre av 13 skudd.

Trener Thorir Hergeirsson jobber videre mot Brasil-VM. Han gjør det med en tropp uten Gro Hammerseng (gravid). Om veteranen Tonje Larsen (36) blir med til Sør-Amerika, er høyst usikkert.

Norge blir trolig et av flere outsiderlag denne gangen. Trippel-tittelforsvarer Russland og Sør-Korea ser ut til å starte VM som favorittduo.

Dette er gruppene: A: Norge, Montenegro, Tyskland, Kina, Angola og Island.

B: Russland, Sør-Korea, Spania, Kasakhstan, Nederland og Australia.

C: Romania, Frankrike, Brasil, Tunisia, Japan og Cuba.

D: Sverige, Danmark, Kroatia, Argentina, Elfenbenskysten og Uruguay.

Mesterskapet spilles i perioden 2. - 18. desember. (©NTB)