ENDELIG: Gro Hammerseng og Linn Jørum Sulland med den herlig store Champions League-pokalen. Foto: ARNT E. FOLVIK
ENDELIG: Gro Hammerseng og Linn Jørum Sulland med den herlig store Champions League-pokalen. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

Sulland-show da Larvik vant Champions League

Men gulljentene måtte slåss til siste sekund.

PAMPLONA (Dagbladet):
Itxako - Larvik 25-24 (10-11), sammenlagt 46-47.

Larvik måtte slåss helt til siste sekund, men vant med ett mål sammenlagt etter et målshow av Linn Jørum Sulland, som scoret elleve mål - ni på straffekast.

- Det var helt fantastisk, høy puls og superspennende, sier Linn Jørum Sulland til Dagbladet.
- Da de tok innpå til to (sammenlagt), begynte vi å regne på benken. Men dette er jo den morsomste måten å vinne på.
Sulland fikk det ikke til på hjemmebane, og ble benket etter fire av fire miss. I dag revansjerte hun seg kraftig.

- Jo, men jeg følte det ikke sånn sist. Da fikk Nora sjansen og gjorde det bra. Det var ikke det som var drivkraften i dag. Vi ville bare vinne dette, sier Sulland.

Om feiringen som venter nå:

- Jeg vet egentlig ikke. Det eneste jeg vet er at vi har noen øl i garderoben og at vi skal fly hjem klokka halv sju i morgen tidlig. Det blir en fest!
Drømmestart Larvik hadde varslet at de skulle blø for tittelen. Og det ble en helt annen kamp enn i første møte. Der første finalekamp i Larvik var av det «snille» slaget, med bare én utvisning i løpet av kampen, haglet det med straffer og sjumetere allerede fra tidlig i første omgang i Pamplona.

Og der Larvik trøblet med presisjonen i åpningen hjemme, satt alt i åpningsminuttene i Spania. Hjemme scoret Larvik på ett av de ti første angrepene - i Spania satt de tre første i nettet.

Selve symbolet på forvandlingen var Linn Jørum Sulland, som misset på de fire skuddene hun fikk på hjemmebane - inkludert en straffe. I Pamplona scoret hun åtte av Larviks elleve første mål - seks av dem på straffekast.

Men en ting var uforandret fra første møte: Itxakos fantastiske evne til å bite seg fast og aldri gi opp. For da Larvik så ut til å ha koblet jerngrep om kampen med en 11-7-ledelse fem minutter før pause, eksploderte det i gult og svart.

Det gikk ikke lang tid før det sto 11-10, og bare en fantastisk Leganger-redning rett før pausesignalet sikret Larvik-ledelse halvveis.

- Dette er dritgøy, men nervepirrende. Jeg fikk krampe i begge leggene, sier Tonje Larsen til TV2 etter kampslutt.

Nervepirrende Larvik kom forfrisket tilbake etter pause, og brukte ikke lang tid på å opparbeide seg en tremålsledelse igjen på 14-11.

Etter det fulgte en elektrisk periode der det kokte i hallen, og lagene scoret annenhver gang til Larvik økte til 16-20 ved Sulland - hennes tiende mål, det åttenede på straffekast.

Da tok Itxako timeout, før de serverte nok et av sine sterke comeback. I løpet av to spilleminutter scoret de tre strake. Fem minutter før slutt sto det 21-21.

JUBLET: Larvik jubler etter den historiske Champions League-seieren. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
JUBLET: Larvik jubler etter den historiske Champions League-seieren. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Men Larvik hadde mer på lur, og økte til 21-23 etter to raske mål fra Kari Mette Johansen.

Men så røk Larvik på en utvisning, og Itxako snudde til 24-23, og Larvik tok sin siste timeout med 1.51 igjen på klokka. Den resulterte i scoring fra Hammerseng, som sørget for 24-24 og sammenlagt tomålsledelse for Larvik bare et drøyt minutt før slutt.

Itxako scoret på straffe 23 sekunder før slutt, og vant hjemmekampen 25-24, men sammenlagt er Larvik Norges første Champions League-vinner. Og trolig de eneste kandidatene til å gjenskape akkurat det i overskuelig framtid.

For Gro Hammerseng var det ekstra moro å gå av banen som vinner av Champions League i sin første sesong i Larvik.

- Det var derfor jeg kom hit. Hør på stemningen! Dette er fantastisk gøy, sier Hammerseng til TV2.

For Heidi Løke var det stort å løfte den store pokalen.

- Dette er det største jeg har opplevd på håndballbanen, det er helt fantastisk, sa en tydelig rørt Løke.


RETT I ANGREP: Tonje Larsen scorer kampens første mål på det første angrepet under Champions League-finalen mellom Itxaco og Larvik i Pamplona i Spania. Foto: Kyrre Lien, Scanpix
RETT I ANGREP: Tonje Larsen scorer kampens første mål på det første angrepet under Champions League-finalen mellom Itxaco og Larvik i Pamplona i Spania. Foto: Kyrre Lien, Scanpix Vis mer