MÅTTE TEIPE ANKELEN PÅ NYTT: Dermed rakk ikke Linn Jørum Sulland å komme på banen i tide til nasjonalsangene. Den slags oppførsel vil EHF ha seg frabedt, og nå får bakspilleren 500 euro i bot. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MÅTTE TEIPE ANKELEN PÅ NYTT: Dermed rakk ikke Linn Jørum Sulland å komme på banen i tide til nasjonalsangene. Den slags oppførsel vil EHF ha seg frabedt, og nå får bakspilleren 500 euro i bot. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Sulland stormet inn under Sveriges nasjonalsang

Nå blir hun straffet av EHF.

(Dagbladet): Det skapte store overskrifter da Serbias trener holdt Linn Jørum Sulland i trøya gjentatte ganger, og utrolig nok slapp straff fra Det europeiske håndballforbundet (EHF).

Begrunnelsen var at de var kneblet så lenge det ikke kom en offisiell klage fra det norske laget.

Men formalitetene er ikke alltid like viktig for EHF, som nå har gitt Norges Håndballforbund (NHF) en bot på 500 euro fordi Linn Jørum Sulland kom for sent på banen før kampen mot Sverige i går.

NHF vil imidlertid ikke si om de oppfatter boten som hykleri - etter at Serbias trener altså slapp unna en forseelse som de fleste nok vil mene var langt verre enn at Sulland ankom banen litt for seint.

- Jeg får sitere håndballpresidenten (Karl-Arne Johannessen) i mailen han har sendt ut internt: Norge har brutt et reglement, og da må vi vise den holdningen at de reglene som gjelder, må følges. Det er en regel om alle må være på banen under nasjonalsangene. Da tar vi det til etterretning og betaler boten, sier Kirsten Birkeland i NHF til Dagbladet.

- Hva synes dere om at Sulland straffes, men ikke Serbias trener?

- Jeg skjønner at du stiller spørsmålet. Vi har sagt at vi mener oppførselen hans var totalt uakseptabel. Men vi har den holdningen at vi har gjort noe som vi ikke skal gjøre, og da må vi ta konsekvensen. For vår del handler det om å betale boten, sier hun.

Sulland var ikke på banen under «Ja, vi elsker», og kom løpende det siste minuttet av den svenske nasjonalsangen.

- Årsaken var at hun er avhengig av å teipe ankelen før kampstart. Det skjedde noe tull som gjorde at teipen ikke satt godt nok, og dermed måtte hun ta den av og begynne om igjen. Det var ikke slik at hun glemte tiden eller gikk seg bort, sier Birkeland.

Sulland selv sa følgende om episoden i går kveld:

- Jeg hadde teipet begge anklene, som jeg pleier. Det er ikke så lett å kjenne det når man teiper, men det viste seg at ingen av dem satt skikkelig. Da måtte jeg ta av begge og tape på nytt, og dermed fikk jeg en utrolig dårlig oppvarming og rakk så vidt nasjonalsangen.

DETTE ER  GREIT: Trenere kan slippe ustraffet fra å holde spillere i trøya på sidelinja. Foto: TV 2
DETTE ER GREIT: Trenere kan slippe ustraffet fra å holde spillere i trøya på sidelinja. Foto: TV 2 Vis mer

Kommunikasjonssjef i EHF, JJ Rowland, svarer slik når Dagbladet vil vite hvordan Sulland kan få bot, mens Serbias trener går fri:

- Vi behandler saker separat. Hun brøt reglene under en kamp, og det ble rapportert av delegaten i hennes kamprapport.

I tilfellet med trøyeholdningen fra den serbiske treneren ble ikke hendelsen rapportert av dommerne eller delegaten.

- Men dere kan vel ta opp saken på selvstendig grunnlag når bevisene er så klare?

- I den saken var det ikke mulig. Men i framtida vil vi endre reglene sånn at turneringsledelsen på eget initiativ kan straffe trenere eller spillere.

- Forstår du at mange reagerer på forskjellsbehandlingen uansett?

- Som sagt, vi skal justere reglene våre. De er slik de er.

- Om Norge hadde rapportert den serbiske treneren, ville han blitt straffet da?

- Da måtte disiplinærkomiteen behandlet saken, ja, sier Rowland.

PS! Også Thorir Hergeirsson har fått en smekk fra de høye herrer i EM, etter at han la timeoutkortet på bordet til sekretariatet med litt for stor kraft.