Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Sulten på å jobbe videre

Marit Breivik (49) fortsetter rimelig sikkert som landslagstrener for håndballjentene til over Beijing-OL i 2008 - men først vil hun ha gjennomslag for ønsket om færre reisedøgn.

-  Jeg er ikke mett på å skape resultater med laget og er sulten på å jobbe videre. Men vi trenger et par møter til før vi er i mål, sier Marit Breivik til Dagbladet.

Før hun skriver under på en ny langtidsavtale med Håndballforbundet ønsker hun å få en avklaring rundt noen faktorer som er avgjørende for at hun fortsetter.

Blant annet ønsker Marit Breivik å få ned antall reisedøgn - som de siste åra har ligget på rundt 150. Og hun ønsker forsikringer om rammevilkår som sikrer videre utvikling av det unge og spennende mannskapet som vant EM-gull i desember.

Får ny støtte

-  Jentene har gjort en super dugnadsinnsats på et nivå som ingen andre har gjort tidligere. I det langsiktige løpet vi ser på nå, er det viktig å skape gode betingelser for spillerne. Det er mange som ønsker å utlikne det forspranget vi fikk i fjor, og det vi gjorde da er ikke godt nok i år, sier Marit Breivik.

Etter 6. plassen i VM i 2003, som førte til at de ikke kvalifiserte seg til Aten-OL, mistet håndballjentene sine stipender fra Olympiatoppen. Ved tildelingen i april er de igjen meldt opp som kandidater.

-  Ikke sunt

Håndballpresident Arne Sverre Modahl er optimist med tanke på å ha en underskrevet ny langtidsavtale med Breivik i løpet av ei ukes tid. Partene har hatt to formelle møter, og skal møtes igjen.

 SUKSESS:  Håndballjentenes framgang gjør at Marit Breivik (t.h.) gjerne jobber videre som trener for blant andre Gro Hammerseng. Men hun vil ikke reise like mye som tidligere. Foto: Bjørn Langsem
SUKSESS: Håndballjentenes framgang gjør at Marit Breivik (t.h.) gjerne jobber videre som trener for blant andre Gro Hammerseng. Men hun vil ikke reise like mye som tidligere. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

-  Vi er i en veldig god dialog og er fullt på bølgelengde. Vi legger fram våre ønsker og Marit hva hun tenker seg. Om vi blir enige, har hun klart signalisert at hun kan tenke seg å fortsette, sier Arne Sverre Modahl til Dagbladet.

Marits ønske om færre reisedøgn har han full forståelse for.

-  En arbeidssituasjon med 150 reisedøgn over flere år er ikke veldig sunt. Derfor ser vi på måter å endre litt på arbeidsfordelingen. Marit trenger jo ikke gjøre alt hun gjør i dag, sier Modahl.

Lønnsøkning

Ikke bare ønsker forbundet å tilrettelegge sjefsjobben de neste fire åra best mulig for Marit Breivik. Presidenten signaliserer også at det vil stå et hyggelig lønnshopp på det papiret Breivik skal signere for å binde seg som landslagssjef til etter neste OL.

-  Marit har hatt den samme lønna i tre år nå. Det ligger nok i kortene at vi vil justere den opp.

Modahl er videre klar på at forbundet ikke har noen andre kandidater enn Marit Breivik på blokka.

-  Når du har en trener som har oppnådd resultater i 11 år, så diskuterer du først med vedkommende, sier Modahl - vel vitende om at Breivik i løpet av de åra har ledet Norge til 11 semifinaler og vunnet ni medaljer i EM, VM

og OL.