Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sulten på mer suksess

Petter Solberg (25) kan bli Norges best betalte idrettsutøver gjennom tidene. Men det vil han ikke prate om. Han vil heller prate om mekking og seg sjøl.

Ting skjer fort i Petter Solbergs liv. På halvannet år er han blitt et hett navn i rallymiljøet.

Nå er ny manager i sikte, kontrakter diskuteres, og det skal forhandles med sponsorer. Rallykometen snakker mye og gjerne, men ikke om mulige millioninntekter.

- Penger er ikke min motivasjon for å drive med dette. De kommer uansett.

Jeg er sulten på å kjøre bra og vinne løp. Da kan jeg ikke tenke på penger, sier Solberg overbevisende til Dagbladet.

Kan tjene fett

Solberg vinner løp, og han kjører bedre og bedre. I Rally New Zealand ble han nummer fire sammenlagt. Hans beste plassering noensinne i World Rally-sirkuset. Han har femårskontrakt med Ford, som reforhandles hvert år. Fortsetter den sportslige framgangen, kan han i løpet av få år bli Norges best betalte idrettsutøver.

Teamkameratene i Ford tjener 40 millioner kroner i året.

Redd for kjæresten

Er du noen gang redd når du kjører?

- Er du på grensa til å seile ut, kommer hjertebanken. Men jeg er ikke redd under løpet. Jeg er mer redd før start. Når du vet det er stup på flere hundre meter rett ned fra løypa, sier Petter.

- Men egentlig er jeg mer redd for broren og kjæresten min når de kjører. Jeg vet jo hvor farlig det egentlig er.

Naken på trappa

Solberg vil ikke bo noe annet sted enn i Norge. I et nydelig laftet tømmerhus i Spydeberg boltrer han seg sammen med kjæresten Pernilla.

- Der er det så deilig. Jeg kan gå naken ut på trappa. Jeg fins ikke sjenert. Jeg kvikker nok opp teamet med at jeg er som jeg er også, sier Solberg.

<B>RALLYKOMET:</B> Petter Solberg imponerer både seg sjøl og konkurrentene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media