- Sulten på mer

For Halvard Hanevold fungerte gårsdagens sølvløp mest som en appetittvekker til det som kommer til uka.

I går feiret han sølvet sammen med hovedsponsor Vital i den sibirske VM-landsbyen. Taffelbalalaikaen i bakgrunnen la ikke noen demper på stemningen, selv om det ikke ble noen seiersdans på Asker-gutten.

- Jeg var selvsagt litt misfornøyd med at jeg ikke tok gullet rett etter målgang, men nå er jeg bare kjempeglad, sier Halvard til Dagbladet.

For Halvard var sjanseløs i mann mot mann-duellen da Ricco Gross dro til i den siste bakken opp mot mål. Når sant skal sies, har ikke Hanevold hatt all verden å vise til på jaktstart før VM.

- Nei, dette er årsbeste for meg. Både i sprinten lørdag, og på jaktstarten. Så da må jeg egentlig være fornøyd.

- Feit

Veien fram til VM-suksess har vært lang for Hanevold. I sommer fullførte han utdanningen som sivilingeniør på NTNU i Trondheim. Arbeidet med den siste hovedoppgaven førte til at han fikk et oppbrudd i fra treninga. Gutten gikk opp ni kilo, fra 71 til 80 kilo. Derfor var det en meget fornøyd mann som viste fram vaskebrettet sitt for fotografene i går.

- He-he, jeg var direkte feit en periode, og det var ikke behagelig. Det var ikke noe problem å motivere seg til trening igjen i august. Jeg hadde jo større mage enn fatter'n, sier en lattermild Hanevold til NTB.

Men så har han bare tenkt på skiskyting siden den gangen. Og uten studiene å tenke på virker Hanvold bedre enn noen gang.

- Dette har vært min beste sesong siden jeg tok gull i 1998.

- Perfekt

Hanevold bruker samme metode som Thomas Alsgaard og andre store skiløpere når han forbereder seg til mesterskapsløp.

- Det er lange mentale prosesser i gang i forveien. Jeg har gått gjennom løpene mange ganger, og vet hva jeg skal gjøre. På den måten slipper man å kave og tenke på detaljer underveis. Det er ikke bra å tenke for mye, bare la ting flyte, gjøre det enkelt, sier Hanevold.

Før helgas konkurranser var han fryktelig spent.

- Spenningsnivået var kanskje vel høyt før start i dag, men nå er det egentlig perfekt. Jeg er en en mellomting av fornøyd,og veldig sulten på mer.

For Hanevold har sine beste distanser igjen i VM. Både 20-kilometeren og fellesstarten er øvelser han tradisjonelt har gjort det bra på.

- Ikke det at jeg synes det er gunstig at jeg ikke tok gull i dag. Selvfølgelig hadde jeg helst vunnet. Da hadde jeg jo vært ferdig med det. Men nå er jeg i alle fall ikke utladet, som jeg kanskje kunne ha blitt hvis jeg vant.

- Det som har skjedd er en perfekt oppladning til 20 kilometeren, sier han.

BLE NY: Halvard Hanevold viser stolt fram vaskebrettet, som i sommer var mer vaskeball, etter flere uker med eksamensmas og lite trening. - Jeg var tjukkere enn pappa, ler sølvgutten, som nå bare gleder seg til fortsettelsen i VM. <!--FOTO-->