Sulten på suksess

Ett års ventetid er over for Pål Anders Ullevålseter. 33-åringen har feitet seg opp til over 80 kilo når han gyver løs på ørkenrallyet Paris - Dakar 1. januar.

Mållinjen i Sharm el-Sheikh var akkurat passert og smertene satt fortsatt i kroppen da den norske endurostjernen for nesten ett år siden bestemte seg for å prøve lykken igjen. I debuten endte Ullevålseter på en oppsiktsvekkende 9. plass sammenlagt, og det har ingen debutant gjort bedre enn ham før.

Nå har Pål Anders feitet seg opp foran Paris - Dakar 1. januar. I fjor veide han 75 kilo på begynnelsen av løpet. Nå har han over 5 kilo mer muskler og fett som ballast. For i løpet av de 19 første dagene i 2003 skal rundt 10 kilo renne av motorsyklisten igjen.

- Det var kanskje den største feilen jeg gjorde i fjor; jeg startet rallyet uten nok fett på kroppen. Jeg forsto raskt hvorfor de beste endurokjørerne i verden så forholdsvis rutinerte ut og stilte med litt mage på startstreken, sier Pål Anders Ullevålseter til NTB.

Glemte bursdag

Bare et par uker etter målgangen i fjor bestilte han ny motorsykkel, og først tirsdag ettermiddag var den på plass i Oslo. Sykkelen, en 650 ccm KMT Rallye Replica, er så å si lik den han kjørte på i Dakar-rallyet i fjor.

- Den største forskjellen fra sist er at jeg skal ha med egen mekaniker denne gangen. Forberedelsene jeg gjorde i fjor var jeg veldig stolt av, og den biten har jeg fokusert sterkt på i år også, sier 33-åringen.

Så fokusert har Pål Anders vært at han glemte kona Solveigs fødselsdag for en stakket stund onsdag.

- Fortsatt mangler jeg erfaring på høye hastigheter og navigering. Om et par dager får jeg et nytt navigeringssystem som må læres, så tiden må planlegges nøye, slår Ullevålseter fast.

Verdens tøffeste

Paris - Dakar er verdens tøffeste ørkenrally. Pål Anders Ullevålseter er eneste nordmann som har fullført løpet. I forrige utgave ble han beste amatør og beste nybegynner med sin 9. plass. Av 167 startende kom bare 57 til mål. Totalt skal de uredde deltakerne gjennom 8.552 kilometer med stort sett sand fra Marseille til Sharm el-Sheikh.

- Målet er å gjøre det minst like bra som i fjor, selv om sånt er vanskelig å fastslå på forhånd. Hvem vet om jeg må kjøre den siste uka med brukne ribbein og fingre. Da kan det være at jeg blir fornøyd med 30. plassen. I utgangspunktet tar jeg en dag av gangen, sier Pål Anders Ullevålseter.

NTB

KLAR IGJEN: Pål Andre Ullevålseter er klar for sitt andre Paris-Dakar-rally. Ullevålseter er den eneste nordmannen som har fulført rallyet med sin 9. plass i fjor.