Sulten på suksess

Petter Solberg har vunnet 152 fartsprøver i rally i løpet av hele VM-karrieren. Ingen av dem her i Argentina, hvor han i helga kjører for femte år på rad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CARLOS PAZ (Dagbladet): I tillegg til i Japan - som i år debuterer som VM-løp - er det bare i Argentina og Tyskland at den regjerende verdensmesteren aldri har kjørt fortest av alle på en eneste fartsprøve blant de 16 løpene som står på årets VM-kalender.

-  Hmm, det visste jeg ikke og det er veldig interessant. For egentlig er det litt rart, med tanke på at det er et grusløp, sier Petter Solberg når Dagbladet konfronterer ham med det ubestridelige faktum.

Han har en teori om hvorfor han aldri har kjørt fra konkurrentene i VM-runden i Sør-Amerikas nest største land.

Frykter sistedagen

-  Det er et veldig spesielt løp, hvor forholdene skifter nesten hele tida. Derfor er det nesten alltid de med lengst erfaring som vinner dette løpet, sier Petter Solberg til Dagbladet.

Han peker på at veiene brått skifter fra bredt til smalt, og at det som regel blir veldig sporete i veien, noe som gjør at det er lett å bli hektet fast.

-  Spesielt den siste dagen blir tøff. Da er det som regel gjørmete, tåkete, og det kan være is noen steder på morgenen. Alt kan skje der, og ingenting er avgjort før man er helskinnet igjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer