Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sulten på VM-gull

KITZBØHEL (Dagbladet): - Kanske like greit å få en på trynet nå, sier Lasse Kjus etter sesongens svakeste utforplassering. - Da blir jeg enda mer sulten i VM.

Så stinn av sjøltillit og førsteplasser er Lasse Kjus en drøy uke før VM at han snakker om en fjerdeplass i Hahnenkamm-rennet som en nedtur. Selv når pallen er en fattig hundredel unna.

- Jeg er vel i ferd med å ta av like mye som norsk presse, gliser Kjus.

Han har i alle fall grunn til å være VM-optimist. For Lasse Kjus vet at formen er under kontroll før alvoret starter i Vail, selv om han havnet utenfor utfor-pallen for første gang denne vinteren.
Den var full av østerrikere etter VM-generalprøven i går. Og full fest i Kitzbühels gater etterpå.

Stort press

Men det betyr også at vinner Hans Knauss melder seg inn i klassen for de største VM-favorittene, og letter noe av presset på Kjus.

Og; historien er ikke på østerrikerens side. Bare én gang de siste ti årene har Hahnenkamm-rennet og VM-utforen hatt samme vinner. Det var Franz Heinzer, som vant dobbel-triumf i 1991.

- Det er sikkert tilfeldig. Men det er ikke tvil om at det krever sin mann å holde hodet kaldt etter en seier i Kitzbühel, sier vinneren fra 1990, Atle Skårdal.
- Særlig for en østerriker. Det å vinne Hahnenkamm-rennet er det aller største i Østerrike. Og VM-trøkket rundt det østerrikske laget blir helt sikkert enormt etter triumfen her i Kitzbühel, sier Atle.

Som har følgende stalltips foran VM:

- Kitzbühel og VM får ikke samme vinner i år. Lasse blir best i Vail. Han er fortsatt den klart største favoritten og han kjører veldig bra på ski for tida, slår det tidligere utfor-esset fast.

Mye oppstyr

Fjerdeplassen i Kitzbühel ga Lasse Kjus skjerpet VM-appetitt. Men alt det som følger med på Hahnenkamm-lasset er ikke bare en fordel.

- Den mest slitsomme delen kommer etter at løpet er ferdig: masse tilskuere og pressefolk. Jeg blir ganske sliten i hodet av det. Det er ikke bra for VM med alt oppstyret, sier Lasse til Dagbladet.

Nå gjenstår bare dagens slalåm i Kitzbühel før Lasse og resten av alpineliten tar verdenscup-fri. Tirsdag reiser de norske utfor-gutta til Phenix i Arizona for å lade opp til mesterskapet som starter neste mandag.
- Vi skal trene og akklimatisere oss. Men det blir nok tid til noen runder golf også, sier kølle-entusiast Kjus.

Miss i målhoppet

I ett minutt og 45 sekunder så Lasse ut som en Hahnenkamm-vinner i går. Men i det siste målhoppet gikk det litt på tverke.

- Jeg synes jeg kjørte veldig bra nesten hele løypa. Men i målhoppet kom jeg altfor langt bakpå og tapte tid. Jeg «bæsja i skuffen», innrømmer Lasse.

Videoanalysene etterpå viste at plassen på pallen forsvant ned i den samme skuffen.

- Jeg var tidelen foran Werner Franz rett før hoppet, forteller Kjus.

I mål var han hundredelen bak. Og overraskelsen Peter Rzehak på andreplass var tre hundredeler foran Lasse.

- Et eller annet forsvant i det hoppet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media