Sulten på VM-suksess

Else-Marthe Sørlie (21) er i løpet av ett år blitt en av de viktigste brikkene på håndballandslaget. Fra slutten av november vil hun oppleve det samme sirkuset som Cecilie Leganger ble kastet ut i under VM i Norge i 1993.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har snakket litt om det med Cecilie. Hun kom med noen tips, sier Else-Marthe.

Nordstrand-spilleren er blitt håndballjentenes klare ener på strek. Så klar at trener Marit Breivik i går bare vil nøye seg med Else-Marthe som linjespiller i VM-troppen.

Forbildet Heidi

- Vi tar nok ut en eller to til. Enten Elisabeth Hilmo eller Hege Vikebø, eller begge. Men det er ingen tvil om at Else-Marthe er i en klasse for seg nå, sier Marit Breivik.

I VM i 1993, der Norge tok bronse, hadde laget også en klar ener på streken. Heidi Sundal var verdens beste på den plassen. Men der slutter også parallellene.

Heidi var nemlig 31 år gammel da VM startet i 1993 og hadde to OL og tre VM som rutine. Else-Marthe er fortsatt bare 21, med bare et EM på merittlista.

- Heidi har vært mitt store forbilde. Jeg satt på tribunen under VM-åpningskampen i 1993 og beundret henne.

- Men Heidi var da på toppen av karrieren og sa allerede før VM at hun slutter når det er over.

- Jeg har fremdeles mye å lære og er veldig sulten, forsikrer Else-Marthe.

Tåler presset

Klubbvenninnen fra Nordstrand, Susann Goksør Bjerkrheim, har spilt mye sammen med Heidi og nå med Else-Marthe.

- Jeg er sikker på at hun tåler presset. Det ble jo en solid trøkk på henne allerede under og etter EM i fjor, der hun var veldig god.

- Og se nå! Else-Marthe har tatt flere steg videre og beholdt roen og sjøltilliten, sier landslagskapteinen Susann Goksør Bjerkrheim.

  • Landslagstrenere Marit Breivik og Arne Högdahl har tatt ut disse 12 spillerne til VM-troppen: Målvakter: Heidi Tjugum, Cecilie Leganger og Jeanette Nilsen. Utespillere: Kristine Duvholt, Birgitte Sættem, Tonje Larsen, Susann Goksør Bjerkrheim, Kjersti Grini, Trine Haltvik, Else-Marthe Sørlie, Mia Hundvin og Ann Cathrin Eriksen. Før femnasjoners 10.11. blir VM-troppen komplettert med 4 spillere.
<B>RADARPAR: Else-Marthe Sørlie får god hjelp av klubbvenninne og landslagskaptein <B>Susann Goksør Bjerkrheim</B>.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer