Sultne jenter klare for kinesisk dessert

BOSTON (Dagbladet): - Vi har greid OL-plassen, vi skal spille en av finalene på Rose Bowl. De to siste VM-kampene er desserten på et fantastisk, seks retters mesterskap, sier landslagskaptein Linda Medalen (34) til Dagbladet foran nattas semifinale mot Kina.

På de fire første VM-kampene (2-1 over Russland, 7-1 mot Canada, 4-0 over Japan og 3-1 mot Sverige) har fotballjentene produsert 60 målsjanser. I natt får de neppe mer enn fem- seks.

- Det betyr at vi må være enda mer effektive enn hittil. Mot kineserne må vi score på hver tredje målsjanse for å ha håp om finalespill. Nøkkelen er å være presise både i overgangsfasen og framover på banen, sier Linda Medalen.

Hun har vært med i samtlige VM-semifinaler og finaler siden 1988, og spiller sin 150. landskamp i natt.

50- 50-sjanse

- Sjansene for finalespill er 50- 50. Kineserne er utrolig tekniske, og vil nok spille oss ut i perioder. Da er det bare å tette igjen, beholde troen og sette fart, sier Linda Medalen.

Krisekampen i USA-VM var kvartfinalen mot Sverige.

- Da var det vinn eller forsvinn ut av mesterskapet. Nå er det bare å slå seg løs, og gi gass. Uansett hvordan det går i de to siste kampene har vi gjort jobben vår, sier Linda Medalen.

I kvartfinalen mot Russland (2-0) fikk kineserne lett spill. Russerne satset bare på å gjøre tapet minst mulig, i håp om en OL-plass. De torde ikke å angripe, og falt for sin egen, feige taktikk.

For de norske jentene er det full pinne fra start. På topp jakter Ann Kristin Aarønes og Marianne Pettersen som sultne ulver.

Sultne ulver

- De to er superspisser, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo om duoen som punkterte kvartfinalen mot Sverige med hvert sitt mål på sju minutter i andre omgang.

- Marianne har gode ferdigheter både langs bakken og i lufta. Foruten å være en måljeger, har hun også mange defensive plusser. I mine øyne er hun en komplett spiss, sier landslagstreneren.

Travelt for Bente

Også Ann Kristin Aarønes får det beste skussmål av treneren.

- Etter alt hun har vært igjennom av skader og sykdom før VM, er det et lite mirakel at hun spiller så bra. Jeg har sjelden sett Anka så innbitt og fandenivoldsk som nå. Hun gir seg ikke før vi har vunnet, sier Per-Mathias Høgmo.

Keeper Bente Nordby får trolig sin travleste natt så langt i VM.

Hittil har hun sluppet inn tre mål på ni målsjanser.

- Jeg er forberedt på det som måtte komme, sier Bente Nordby til Dagbladet.

<B>SEIERSAPPETITT:</B> Linda Medalen (til venstre), Ann Kristin Aarøynes, Marianne Pettersen og Bente Nordby er kommet til desserten i USA-VM.