Lillestrøm rykker ned etter 45 år

Summen av elendighet felte LSK

Starts opprykk er det råeste comebacket i playoffkampenes historie. Lillestrøms nedrykk er synonymt med selvmord.

NED ETTER 45 ÅR: LIllestrøm-spillerne depper etter nedrykket. Nå blir det lokalderbyer mot Strømmen og Grorud, ikke Vålerenga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NED ETTER 45 ÅR: LIllestrøm-spillerne depper etter nedrykket. Nå blir det lokalderbyer mot Strømmen og Grorud, ikke Vålerenga. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Lillestrøm-Start 4–3 (2–0) 5–5 sammenlagt, Start opp på bortemål

ÅRÅSEN (Dagbladet): Det er ikke tilfeldig at Lillestrøm mister det helt, kollapser på 4–0 og rykker ned etter 45 sesonger på det øverste nivået. Bunnen hadde ramlet ut på Åråsen lenge før Start og Martin Ramsland kom tilbake på sensasjonelt vis, og sikret opprykket med tre scoringer på seks minutter.

DA TOM NORDLIE rykket ned med Vålerenga etter to playoffkamper mot Sogndal for 19 år siden fikk han «Nå er varen levert, den heter 1. divisjon og Mandalskameratene» slengt etter seg av daværende VIF-investor Øystein Stray Spetalen.

Varen som ble levert denne kvelden på Åråsen heter Grorud og spiller på samme nivå.

Eller Strømmen om du vil, lillebroren nedi veien i retning Oslo

For Lillestrøm, som ikke har vært ute av vår øverste liga siden opprykket i 1975, er derby-motstanderne i 2020 den totale ydmykelsen.

SIDEN 8. PLASSEN i 2015 – 22 poeng over nedrykksstriden – har Lillestrøm vært i trøbbel hvert eneste år. De tre siste sesongene har de landet trygt på 12.-plassen etter i overkant mye høstdrama. I 2016 tre poeng fra kvalifisering, i 2017 fem poeng fra kvalik, og i fjor, nok en gang tre poeng på den sikre siden etter en dramatisk nest siste serierunde på Marienlyst i Drammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer