Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sumo-seire til Norge

Norske sumo-brytere har vært i Japan. De kommer hjem med fem medaljer!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lene Aanes fra Sp.09 sto for et høydepunkt da hun lørdag forsvarte sitt VM-gull i 65-kilosklassen, men hun overtraff faktisk prestasjonen sin i lagkonkurransen søndag, ved å beseire en 155 kilo tung motstander da Norge slo ut vertsnasjonen Japan.

Den 150 centimeter høye og altså 155 kilo tunge japanske jenta har tidligere slått Aanes hver gang, men ble denne gang sendt ut av ringen. Dermed ble det sølv på det norske kvinnelaget der også Linda Holmeide fra Oslo Bryteklubb og Isa-Mai Opseth fra Sp.09 deltok på det norske laget.

Holmeide vant bronse i 80-kilosklassen lørdag, og ble i likhet med Aanes dobbel medaljevinner. Søndag meldte også Ronny Allmann fra Sp.09 seg inn i den klubben. Han tok 3. plass i åpen klasse, mot de største og tyngste bryterne, og hjalp Norge å sikre bronse også i lagkonkurransen.

Andre brytere på bronselaget var Hans Borg fra Tønsbergkameratene og Arnold Aasheim fra Stord Sumoklubb.

45 nasjoner deltok i sumo-VM, og den norske innsatsen er sensasjonelt sterk.

- På forhånd sa jeg at vi skulle ta tre medaljer, og syntes det var dristig. Den norske prestasjonen i mesterskapet er bare helt utrolig, sier landslagstrener Tom Sandstad til NTB.

TØFFE TAK:</B> Satomi Ishigaya fra Japan vant kanpp seier over Linda Holmeide.
Hele Norges coronakart