Sumo-stjernene blir OL-pampers!

Gjør klar for kuldesjokk under OL-åpningen i Nagano! Med ingenting annet enn det tradisjonelle lendekledet skal japanske sumobrytere lede Norge og de andre pelskledde deltakerlandene inn på OL-stadion.

Kaldest blir det for stormesteren Akebono, som må gå først inn - og dermed stå lengst på stadion - foran OL-troppen til Hellas.

Japans nasjonalidrettsutøvere har fått den ærefulle jobben som plakatbærere. Etter at alle nasjonene har kommet inn på OL-stadion, skal de delta i en seremoni for å velsigne og rense stadion.

Iført bare et lendeklede får de som går inn først en fornøyelse av den kale sorten. Selve seremonien er ventet å vare to timer.

Allsang

For etter inmarsjen og velsignelsen av stadion, skal kor i Beijing, New York, Sydney, Berlin og Cape Town framføre «Ode til gleden» fra Beethovens 9. symfoni. Sangen blir framført via satellitt - sammen med Naganos eget kor.

Skal vi tro at sumobryterne er de første til å skifte antrekk etter at åpningsseremonien er over?

Topprankede Takanohana er glad for at han bærer Japans plakat. Vertsnasjonen kommer sist inn på stadion, og kuldesjokket blir av kortere varighet enn for Akebono.

FROSSET FAST? Sumo-stjernen Konshiki er ikke spesielt lett å flytte på, og han blir neppe mer mobil etter to timer i japansk vinterkulde på OLs åpningsdag 7. februar.