Sumobrytere skal hjelpe Shaq

Nye NBA-metoder.

(Dagbladet.no): Shaquille O\'Neal skal få hjelp av sumobrytere for å bli en bedre basketballspiller.

Ideen er Pat Rileys, Miami Heat-treneren. Han mener andre lags spillere får lov til å bryte reglene ved å holde superstjernen. Og han tror ikke det vil ta slutt.

Derfor må den 2,16 meter høye stjerne bli enda sterkere ved å bryte med japanske menneskeberg på trening.

- Vi skal hente dem inn fra Japan, og få dem til å dytte og dytte på ham. Vi skal ikke la ham få rygge inn i dem, sier Riley til AP.

Selv om det ikke er lov til å holde, så blir O\'Neal stadig holdt i NBA. Det er den eneste måten å få stoppet kjempen på, mener mange.

- Jeg bryr meg ikke om at han selv veier 154 kilo. De kommer seg inn i defensive posisjoner der de bare holder ham, og stopper utviklingen hans. Men han skal finne en vei rundt det, sier Riley.

Denne sesongen har O\'Neal scoret 18,4 poeng i snitt, mot 22,9 i fjor. NBA-stjernen tror selv det skyldes at han har vært skadd.

- Dere må huske at jeg bare har vært tilbake et par uker. Jeg er på vei, og jeg kommer tilbake, sier Shaq.

HEMMES: O\'Neal blir holdt og holdt uten at NBA-dommerne bryr seg. Det mener klubben hans som nå går nye veier på trening. Foto: Scanpix/Ap
HEMMES: O\'Neal blir holdt og holdt uten at NBA-dommerne bryr seg. Det mener klubben hans som nå går nye veier på trening. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Hvis Miami-treneren mener alvor med sumobryterne, må han hente inn noen av de aller største. Snittvekta på en sumobryter i Japan er 154 kg - akkurat det samme som O\'Neal.

TRENINGSMAKKERE: Miami Heat vil hente inn sumobrytere for at Shaqullie O\'Neal har noe å bryne seg på.