Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sumobryteren Shobushi (28) død

Et av Japans yngste ofre for covid-19.

CORONASMITTET: Sumobryteren Shobushi. Her avbildet under en konkurranse i 2018. Foto: Kyodo
CORONASMITTET: Sumobryteren Shobushi. Her avbildet under en konkurranse i 2018. Foto: Kyodo Vis mer

Per onsdag ettermiddag er drøyt 4,2 millioner mennesker på verdensbasis smittet av coronaviruset. Japan har klart å holde tallene relativt lave, med nærmere 16 000 registrerte smittetilfeller.

Men også for nasjonen som egentlig skulle holde OL denne sommeren, krever coronapandemien sine ofre. Onsdag døde sumobryteren Shobushi, etter å ha vært syk i lengre tid. Det skriver The Guardian.

28-åringen er en av de yngste som har mistet livet etter å ha blitt smittet av viruset. Ifølge The Guardian er han den første i 20-åra som har dødd i landet.

Dødsfallet bekreftes av Japans sumobryterforbund (JSA). Ifølge forbundet skal viruset ha ført til en multiorgansvikt. Shobushi skal først ha fått feber, før symptomene ble verre, og han ble innlagt. Sumobryteren hadde diabetes, opplyser forbundet.

- Jeg kan ikke en gang tenke meg hvor tøft det har vært å kjempe mot sykdommen i en måned, men som en bryter så taklet han det med mot og kjempet til siste slutt. Nå må han få hvile i fred, sier styreformann i JSA, Hakkaku.

Shobushis egentlige navn er Kiyotaka Suetake. Han gjorde sin debut i sumobryting i 2007.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!