Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby: - Jeg kjørte som en kjerring i fylla

Var likevel stolt av seg selv.

Martin Johnsrud Sundby (31) var stolt av seg selv etter 4.-plassen under Tour de Ski-sprinten tirsdag. Han kunne fort ha vunnet også.

4.-plassen gjorde at han økte i sammendraget. Nå er det 1.33,6 minutter ned til Petter Northug på 2.-plass.

Emil Iversens vant forøvrig noe overraskende dagens sprint.

- Absolutt det beste resultatet mitt i Touren så langt. Det er dette jeg er mest glad for. Dette har jeg jobbet for, og dette var akilleshælen i årets Tour slik jeg så vidt kunne bedømme i forkant. Når jeg går ut fra denne dagen med en 4.-plass og en hel haug med bonussekunder, så er jeg ørlite grann stolt av meg selv, sier han.

- Du begynner å se ut som en nokså sikker vinner nå?

- Ja, det ser bra ut. Jeg har en bra ledelse, og det ser betryggende ut etter fire etapper. Men vi er fortsatt bare halvveis, og som jeg har sagt hele veien: Det er ikke rare, såre halsen eller tett nese som skal til før man havner langt bak. Men det kan bli moro om jeg klarer å holde 100 prosent fokus de kommende dagene.

- En stund kunne det virke som om du ville vinne hele etappen. Hva skjedde?

- Jeg var stokke, pinne, skjøre stiv og kjørte som «en kjerring i fylla» ned den siste bakken der. Det var ikke bra. Men jeg prøvde meg.

- Det var et ærlig forsøk?

- Ja, det var det det var, men det ble mye laktat på toppen der, gitt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media