Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby: - Jeg visste ikke hvor jeg var

Slipper unna med advarsel og beholder bronsen.

KALT INN PÅ TEPPET: - Jeg måtte en liten tur inn på juryrommet, og ser årsaken til det nå. Jeg mister balansen på de siste takene og sklir over i den andre banen der. Heldigvis får det ikke utfall for resultatet. Jeg får en skriftlig advarsel, og som jeg sa til jurymedlemmene: «jeg visste ikke hvor jeg var, eller hvilken bane jeg var i», sier Johnsrud Sundby. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KALT INN PÅ TEPPET: - Jeg måtte en liten tur inn på juryrommet, og ser årsaken til det nå. Jeg mister balansen på de siste takene og sklir over i den andre banen der. Heldigvis får det ikke utfall for resultatet. Jeg får en skriftlig advarsel, og som jeg sa til jurymedlemmene: «jeg visste ikke hvor jeg var, eller hvilken bane jeg var i», sier Johnsrud Sundby. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI / OSLO (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby spurtet inn til bronse på dagens 30 kilometer med skibytte i Sotji, men på oppløpet gikk det etterhvert ganske hardt for seg.

På sitt siste stavtak skled Sundby over i korridoren ved siden av hvor Maxim Vylegzhjanin kom i stor fart. Hvorvidt dette var med med overlegg eller fullstendig utilsiktet, er vanskelig å si, men mange reagerte på hendelsen.

Dagbladets reporter i Russland melder at nordmannen slipper unna med en skriftlig advarsel. Avgjørelsen betyr at juryen mener Martin har brutt en regel, men at bruddet ikke hadde betydning for resultatet.
Russerne kan anke avgjørelsen innen 48 timer.

- Hadde ikke peiling Hovedpersonen selv forklarer til TV 2 at han ble kalt inn på teppet, og at han ikke har noen problemer med å forstå hvorfor.

- Jeg måtte en liten tur inn på juryrommet, og ser årsaken til det nå. Jeg mister balansen på de siste takene og sklir over i den andre banen der. Heldigvis får det ikke utfall for resultatet. Jeg får en skriftlig advarsel, og som jeg sa til jurymedlemmene: «jeg visste ikke hvor jeg var, eller hvilken bane jeg var i», sier Johnsrud Sundby.

Det var tydelig at bronsemedaljen hadde sin pris, for Sundby var helt sluttkjørt.

- Synet mitt er «blurry», det er såvidt jeg klarer å holde meg på beina. Det er et resultat av ubalanse at jeg sklir over i motsatt bane. Jeg hadde ikke peiling på det før jeg kom inn på juryrommet. Heldigvis har det ikke noe å si for utfallet. Vylegzhanin hadde nok ikke vært foran uansett.

Grensetilfelle NRKs langrennskommentator og ekspert Jann Post sier til Dagbladet at han synes situasjonen er i grenseland.

- Det er kart man reagerer litt når folk er i ferd med å gli over i feil korridor på oppløpet. Dette er et grensetilfelle, men det kan hende at han hindrer russerens aller siste tak, sier han til Dagbladet.

Regelverket på akkurat dette punktet er derimot ganske klart. Man skal ikke skifte korridor eller bane på oppløpet med mindre man har tenkt å passere en løper. Det var ikke tilfellet i Johnsrud Sundbys situasjon.

- Ved passering er det greit, men man skal ikke under noen omstendigheter gjøre det for å hindre andre, sier Post.

Det er lett å tenke at en jury i et russisk OL med en russisk utøver involvert kan havne under press. Post tror de bevarer integriteten.

- Det er en internasjonal jury som er opptatt av å gjøre jobben sin. At det er en russer involvert i et OL på hjemmebane tror jeg ikke kommer til å ha noe å si for dem.

Hele Norges coronakart