Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sundby kaller situasjonen rundt Ustjugov for merkelig og uoversiktlig

Sundby: – Merkelig at Ustjugov ikke skal til OL

- Situasjonen er like uoversiktlig som den har vært i lang tid, sier han.

MERKELIG: Johnsrud Sundby synes det blir rart å konkurrere uten Ustjugov. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MERKELIG: Johnsrud Sundby synes det blir rart å konkurrere uten Ustjugov. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Johnsrud Sundby syntes det blir rart å konkurrere i OL uten russeren Sergej Ustjugov til stede. Han synes at hele situasjonen er litt merkelig.

- Hva er ditt syn på at Sergej Ustjugov ikke skal delta i OL?

- Først og fremst en veldig merkelig situasjon. Han har jo konkurrert mot oss i hele vinter. Han har jo en betydelig styrke i feltet og er framtredende slik sett. Jeg synes det bobler mye nå, i seneste laget synes jeg.

- Jeg leser jo også at heller ikke Ilja Tsjernousov står på listen over dem som skal delta. Det er like uoversiktlig som det har vært i lang lang tid, sier Sundby.

Sundby mener han mister en av sine store motivasjonskilder i Ustjugov. Samtidig presiserer han at han må forholde seg til beslutningen som er tatt.

- Ustjugov er en av mine store motivasjonskilder og det er rart at han ikke skal være med.

- Jeg må bare forholde meg til de beslutninger som er tatt og stole på at det er gjort på bakgrunn av gode vurderinger, men alt i alt er det en merkelig situasjon, sier Røa-løperen.

Går i Seefeld

Det var i utgangspunktet ikke meningen at Sundby skulle gå rennene i sprint fri teknikk og 15 kilometer fellesstart i samme stilart i neste års VM-løype i Seefeld. Likevel stiller han til start.

- Det var noen oppsider å dra hit. Jeg har aldri vært i Seefeld tidligere og det er greit å få sjekket ut forholdene. Jeg tror det er en fordel å få sett hvordan ting er før VM.

- Samtidig får jeg to muligheter til å trene på feltgåing fart og avslutninger, forklarer Sundby.

- Spesielt hvis jeg får muligheten til å gå videre fra prologen vil det være en fin økt inn mot OL. Tradisjonelt er det slik at de som tar medalje i OL har gått ett eller to renn i verdenscuprunden før.

Sundby sier at ledelsen veide for og i mot om han skulle dra eller ikke.

- Etter at jeg får en effektiv helg, som nå med fredag ned og hjem søndag, så var det lite å tape på det. Vi veide en del for og imot, og endte med flere oppsider enn nedsider, forklarer han.

Har trent godt

Sundby forsikrer om at han har trent godt, og at ting begynner å komme på plass før OL.

- Jeg har fått gjort de treningene jeg hadde planlagt. Kroppen har sakte, men sikkert brutt seg ned, så nå er jobben min å sørge for å bygge den opp igjen etter helgen. Så gjelder det å være klar for tur, avreise og tidsforskjell. Jeg har fått gjort en bra jobb som gir bra med selvtillit, sier han.

Sundby går også sprinten i Seefeld med tanke på å kjempe om en plass på lagsprinten i OL.

- Nå spisser vi inn mot OL. De som skal starte i OL velger litt hvordan de skal lade opp til de distansene. Det er ikke helt uaktuelt for meg å gå en lagsprint i OL. Det er en distanse jeg tror kunne gjort en bra figur i. Jeg har fått beskjed om at jeg må vise noe ressurser i forhold til fart og det som møter oss i en sprint i skøyting, sier den norske veteranen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!