Langrennssportens framtid

Sundby advarer Ulvang mot mer show: - Tyskland driter i langrenn

Som ung forelsket Martin Johnsrud Sundby seg i Bjørn Dæhlie og Vladimir Smirnov og måten de vant skirenn på. Nå advarer han mot at sporten blir enda mer showpreget.

DÆHLIE OG SMIRNOV: Det var sliterne Bjørn Dæhlie og Vladimir Smirnov som fikk Martin Johnsrud Sundby, her fra den nye Olympiahallen ved Toppidretssenteret, til å forelske seg i langrenn. Han håper sporten bevarer sitt opprinnelige kjennetegn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DÆHLIE OG SMIRNOV: Det var sliterne Bjørn Dæhlie og Vladimir Smirnov som fikk Martin Johnsrud Sundby, her fra den nye Olympiahallen ved Toppidretssenteret, til å forelske seg i langrenn. Han håper sporten bevarer sitt opprinnelige kjennetegn. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SOGNSVANN (Dagbladet): Det var en gang da langrenn først og fremst var en sport hvor utøverne gikk for seg selv alene i skogen i kampen mot klokka og pushet kroppen til det ytterste.

Kapasiteten var nesten altavgjørende.

I dag er langrennssporten en annen enn den Martin Johnsrud Sundby forelsket seg i. 2000-tallet har vært et år for langrennsrevolusjoner, hvor sprint, fellesstarter, skibytteøvelser og en rekke nyvinninger har blitt faste innslag på mesterskapsprogrammet.

Petter Northug har gitt skirevolusjonene et ansikt på veien mot en mer publikumsvennlig og showpreget idrett. Mesterskapsprogrammet - hvor bare én av seks øvelser er intervallstarter - har passet Northugs ferdigheter særdeles godt.

Sundby skulle på sin side gjerne hatt flere knalltøffe intervallstartrenn og forteller til Dagbladet at han ikke liker at sporten nå kan utvikle seg i retning av å bli enda et hakk mer showpreget.

- Forelsket i Dæhlie

FIS-forslaget som vekker mest oppsikt er å innføre elementer av skicross med hopp inn i sprintlangrenn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer