Sundby angrer på hemmelighold

- Jeg hadde fortalt om saken i fjor høst dersom WADA ikke hadde anket.

MArtin Johnsrud Sundby og langrennslandslaget i Livigno. Foto: Tormod Brenna / Dabladet
MArtin Johnsrud Sundby og langrennslandslaget i Livigno. Foto: Tormod Brenna / Dabladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Skiforbundet ønsket å gå offentlig ut med dopingsaken mot Martin Johnsrud Sundby allerede for ett år siden, ifølge Aftenposten. Nå angrer Sundby på at han stoppet planene.

Før Martin Johnsrud Sundby ble dømt av Idrettens voldgiftsrett (CAS) for bruk av astmamedisin i juli i år, ble han frikjent av dopingpanelet til det internasjonale skiforbundet (FIS).

- Kunne ha påvirket WADA

Dette skjedde i september i fjor, og Skiforbundet ønsket ifølge Aftenposten å gå ut med saken offentlig på dette tidspunktet. Planene skal ha blitt stoppet av Sundby.

– Akkurat det angrer jeg litt på. Det kan hende at saken hadde fått et annet utfall dersom jeg hadde fortalt om den da frikjennelsen kom. Det kunne ha påvirket WADA til å la være å anke saken, sier Sundby til avisen.

Valgte å vente på anken

Saken sprakk først da Sundby og skiforbundet stilte opp på en pressekonferanse 20. juli i år. Da var anken ferdigbehandlet og Sundby var blitt dømt for brudd på dopingreglementet.

– Jeg hadde fortalt om saken i fjor høst dersom WADA ikke hadde anket. Men vi valgte å vente på WADA. Jeg ville bare bli ferdig med saken og gå videre. Det var overhodet ikke noen tanker om at dette skulle forbli i det skjulte, sier han.

Sundby ble varslet om saken i januar i fjor, men de første månedene var Norges Skiforbund og Martin Johnsrud Sundby pålagt hemmelighold av FIS.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer