Martin Johnsrud Sundby om astmasaken

Sundby avslører: Skal snakke ut med Manificat etter hetsen. - Jeg hadde kanskje håpet på mer respekt fra journalister i denne situasjonen

Martin Johnsrud Sundby snakker ut om kritikken fra rivalene, urettferdigheten, finsk mottakelse, egen form og den omstridte stakeregelen.

VARIABEL FORM:  Martin Johnsrud Sundby forteller til Dagbladet at formen har variert mer enn tidligere i den pågående sesongoppkjøringen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VARIABEL FORM:  Martin Johnsrud Sundby forteller til Dagbladet at formen har variert mer enn tidligere i den pågående sesongoppkjøringen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 84 dager er gått siden Martin Johnsrud Sundbys liv ble snudd på hodet. For 669 dager siden gjorde Sundby og Norges Skiforbund feilen som endret Røa-guttens liv.

De 558 dagene i mellom var en kamp om å bli frikjent. Den kampen ble tapt. Etter dommen nådde overflaten, har kritikken haglet fra aktører over store deler av langrennsverden.

Spesielt finnene og franskmennene har gått hardt ut mot Sundby og den norske leiren. Også i Norge har kritikken etter hvert blitt massiv - ofte på feil grunnlag. Nå forteller Sundby til Dagbladet at han ser fram til å snakke ut med sine rivaler til vinteren og oppklare situasjonen.

- For meg er det selvfølgelig veldig leit og potensielt ødeleggende når både uttalelser og kritikk er basert på feil fakta. Jeg kan ikke forvente at mine konkurrenter skal ha full forståelse og innsikt i hva som faktisk har skjedd, forteller Sundby til Dagbladet.

- Men det vil jo være ålreit å få snakket med dem når vi møtes igjen. Jeg håper å bidra med en litt annen forståelse, avslører 32-åringen.

Skal snakke ut med Manificat

Den franske langrennsstjernen Maurice Manificat, som var én av få som slo Sundby i rene kapasitetsdueller forrige vinter, gikk hardt ut mot Sundby i et intervju med Dagbladet tidligere i høst. Om kort tid skal rivalene snakke ut om problematikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer