Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM-generalprøven i Otepää

Sundby brakk staven på vei ut fra start, Northug videre

Eneste norske utøver som ikke gikk videre fra prologen.

FORSVANT UT FRA START: Her slår Martin Johnsrud Sundby rundt seg med den ene staven som var hel etter prologstarten i Otepää. Sundby brakk staven ut fra start og gikk rett til skogs. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
FORSVANT UT FRA START: Her slår Martin Johnsrud Sundby rundt seg med den ene staven som var hel etter prologstarten i Otepää. Sundby brakk staven ut fra start og gikk rett til skogs. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

OTEPÄÄ (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby var uheldig og brakk staven ut fra start i sprintprologen i estiske Otepää i morgentimene i dag.

Sundby, som skulle ha en gjennomkjøring før morgendagens klassiske femtenkilometer, forsvant rett ut av løypa etter stavbrekket, tydelig irritert over uflaksen.

- Det var litt dumt det, sier sprinttrener Arild Monsen til Dagbladet om uhellet, men ellers kunne Monsen konstatere at alle de andre gikk greit videre til kvartfinalene.

Johannes Høsflot Klæbo vant prologen foran Federico Pellegrino og frankse Lucas Chavanat.

Finn Hågen Krogh ble nummer åtte, Sindre Bjørnestad Skar nummer ni, Håvard Solås Taugbøl nummer 12, Eirik Brandsdal nummer 13 og Petter Northug nummer 15.

Taugbøl er VM-reserve på sprinten i Lahti. VM-sprinten går allerede torsdag, og Petter Northug har friplass som tittelforsvarer.

Northug, som ikke har vært i form hele sesongen, forsøker desperat å finne VM-form før mesterskapet starter. Derfor er denne generalprøven viktig for å vise både seg selv og omverdenen at han har noe å fare med i Lahti.

Prologtida til Northug var over seks sekunder dårligere enn Klæbos, men det teller ingenting når kvartfinalene begynner klokka 11 norsk tid.

I VM skal Klæbo, Skar, Krogh og Iversen gå VM-sprinten sammen med Northug.

VM-kampen

På damesiden pågår det en formidabel kamp om den siste VM-plassen på sprinten i VM.

Marit Bjørgen er tittelforsvarer i VM og har friplass, og både Maiken Caspersen Falla, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng er sikre på å få gå.

Men Norge har én plass til på skøytesprinten i Lahti, og den plassen deles ut etter dagens renn.

Der ligger Kathrine Harsem best an etter sesongens resultater, men landslagsledelsen åpnet under NM på Lygna for at den som gikk fryktelig fort i Otepää skulle få gå i Lahti også.

Dermed åpnet landslagstrener døra for Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Mari Eide også.

I morgentimene i dag gikk alle videre fra prologen.

Astrids dag?

Svenske Stina Nilsson vant, men Heidi Weng leverte en kanonprolog og ble nummer to.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen viste at hun har lyst på den siste VM-plassen med sjette beste prologtid. På de to neste plassene kom Maiken caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg.

Marit Bjørgen klokket inn til 17. beste prologtid.

De to siste VM-kandidatene, Kathrine Harsem og Mari Eide, gikk også til kvartfinalene med henholdsvis 23. og 26. beste prologtid.

De tretti beste prologtidene kvalifiserer seg til kvartfinalene. De begynner klokka 11 norsk tid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media