Sundby brukte Northug som prøvekanin i Davos

Vurderte å stake helt til han sto på start.

BEST IGJEN: Men etter sin første verdenscupseier i Davos var Martin Johnsrud Sundby like opptatt av at han burde prøvd å stake rundt han også.Foto:  AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
BEST IGJEN: Men etter sin første verdenscupseier i Davos var Martin Johnsrud Sundby like opptatt av at han burde prøvd å stake rundt han også.Foto: AFP / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): - Jeg er fornøyd med valget, litt skuffa over at jeg ikke turte, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet etter å ha gått inn til nok en verdenscupseier på femten kilometer klassisk i Davos.

Valget han er skuffa over ikke å ha turt, var å stake seg rundt løypa med blanke ski, slik Dario Cologna (nummer tre), Calle Halfvarsson (nummer sju) og Petter Northug (nummer ti) gjorde.

Valget han tok sikret ham seieren, hans første noensinne i Davos og i høyden.

Northug som prøvekanin Vurderingene holdt ham derimot våken natt til i dag. Avgjørelsen falt omtrent idet han sto på startstreken.

- Jeg sov dårlig i natt fordi jeg lå og grubla på hva jeg skulle gjøre med skiene, og det gjorde jeg helt til ett minutt før start her, forteller Martin.

- Vi prøvde en runde her i går, da gikk gutta med festesmørning og jeg uten. Da runda jeg femten sekunder før dem i bånn her og jeg så at det lønte seg. Det var vurderinger opp og ned og i mente før start her.

Det som til slutt ble utslagsgivende var da Petter Northug, som startet 40 nummer og tjue minutter før Martin, kom inn til runding etter fem kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer