Tour de Ski 2017

Sundby brukte sprintfinalen til å la seg imponere av Ustjugov: - Forsøkte å lære noe

Godt fornøyd med fjerdeplassen.

STUDERTE VINNEREN: Her leder Sergej Ustjugov an i finalen. Resten av feltet kunne bare se og lære av den ursterke russeren. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB Scanpix
STUDERTE VINNEREN: Her leder Sergej Ustjugov an i finalen. Resten av feltet kunne bare se og lære av den ursterke russeren. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI/ NTB ScanpixVis mer

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby garanterte på forhånd at han ikke kom til å gå en dårlig sprint i tour-åpningen, og med fjerdplassen innfridde han ett hundre prosent.

- Det gikk veldig bra. Dette var bra. Semifinale hadde vært innafor i dag, og finale er veldig, veldig bra. Da er denne dagen berga. Dette var dagen jeg gruet meg mest til, og nå er den ferdig. Da kan vi på en måte starte Tour de Ski, selv om man kan mislykkes på distanser man hadde trodd man skulle være bra på også, sier en glad Sundby til Dagbladet i målområdet.

Nervøs

For Sundby var det en nøkkel å lykkes på dagens sprint for å kunne forsvare seieren i Tour de Ski fra i fjor.

Hans argeste sammenlagtkonkurrenter, Sergej Ustjugov og Finn Hågen Krogh, var begge på pallen i dag, men fra nå av og ut er det distanser Sundby er sjef i som står på programmet.

Derfor var han også svært nervøs for dagens renn.

- Jeg er alltid nervøs foran disse sprintene. Først og fremst skal du kvalifisere deg, og det har gått begge veier for meg. Jeg merka tidlig i dag at det var en bra dag, sånn sett, men så blir det å fighte gjennom hvert heat for å gå videre. I dag hadde jeg en bra dag, sier han, og skryter hemningsløst av de tre som endte opp foran ham på resultatlista.

Forsøkte å lære

- Det var utrolig inspirerende for meg å være med og gå finalen med de gutta der. Det Ustjugov driver med er ufattelig imponerende. Det er nesten som man blir gående å se på og prøve å lære underveis der. Selv om jeg gikk og kikka mest i snøen, så lar jeg meg imponere av det og drømmer vel om å nærme meg det nivået en eller annen gang. Han er råtøff når han setter i gang med dobbeltdansen sin, sier Johnsrud Sundby, som også lot seg imponere over at Ustjugov tilegnet seieren til sine utenstengte og hjemmesittende lagkamerater.

- Det syns jeg de gutta hjemme fortjener, og så er det en flott gest av ham, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet.