TIL TOPPS: Martin Johnsrud Sundby avsluttet sesongen med seier i Falun, og deretter en heidundrende fest i Sverige. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB Scanpix
TIL TOPPS: Martin Johnsrud Sundby avsluttet sesongen med seier i Falun, og deretter en heidundrende fest i Sverige. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB ScanpixVis mer

Sundby drakk champagne under dopingkontrollen

Ellevill fest da russerbussen ble «russebuss».

(Dagbladet): Forrige helg ble verdenscupen i langrenn avsluttet i svenske Falun.

Martin Johnsrud Sundby gikk seirende ut av både sammenlagtcupen og det avsluttende rennet.

Da er det ikke rart det ble feiring etterpå.

«Beinhard vodka» I et intervju på NRK-programmet Lindmo, som sendes på kanalen lørdag kveld, forteller 29-åringen om de ville tilstandene. Siden Sundby vant, måtte han stille til dopingkontroll. Dermed havnet han på etterskudd hva gjaldt alkoholinntak.

- Vi tok med oss champagne og noen øl på dopingkontrollen for å holde tritt, men vi hadde ikke nubbsjangs til å holde følge med resten. Det var fjortisfest på høyt nivå, og vi slipper løs alt, sier Sundby ifølge NRK.no.

Åstedet for denne «fjortisfesten» var smørebussene, og især den russiske bussen. Russerbussen ble for anledning gjort om til en slags russebuss, forteller verdenscupvinneren.

- Det var russerbussen som var den store partymagneten. De klinte skikkelig til og viste at de kan by på. Russerne hadde leid inn røykkaster og ordnet alkohol. Og når russerne ordner alkohol, så er det beinhard vodka, sier Sundby til NRK.no.

Kan ikke utdype Festen varte som seg hør og bør i de sene nattetimene. Dagen etter var ikke alle der de skulle være, uten at Sundby ønsker å si noe mer.

- Det gjelder ikke alle det med å våkne opp på samme rom, men det kan jeg ikke utdype for da mister jeg vel fort landslagsplassen, sier Sundby.