Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Sundby er ikke noe bedre enn andre enere

Ekspertene vil ikke kalle Sundby tidenes beste.

SUVEREN I TOUREN:  Martin Johnsrud Sundby har hatt en fenomenal sesong og leder Tour de Ski med klar margin. Men ekspertene vil ikke kalle ham tidenes beste skiløper. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI
SUVEREN I TOUREN: Martin Johnsrud Sundby har hatt en fenomenal sesong og leder Tour de Ski med klar margin. Men ekspertene vil ikke kalle ham tidenes beste skiløper. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI Vis mer

Martin Johnsrud Sundby (31) har vært i særklasse verdens beste herreløper i langrenn denne sesongen, men tross seier i alle distanserenn er det ikke lett å finne dem som vil utrope ham til verdens beste skiløper gjennom alle tider.

TV 2s langrennsekspert Odd-Bjørn Hjelmeset trekker fram Bjørn Dæhlie som en klar utfordrer.

- Det er utrolig vanskelig å sammenligne, men vi vet jo hvordan Bjørn herjet da han var på topp, og det har skjedd masse etter den tid. Utviklingen har gått fort hele veien, og derfor er dette veldig vanskelig å si. Men det Martin gjør med treningsmengde, utvikling og det at han hele tiden skal bli bedre, det tror jeg ikke vi har sett før, sier Hjelmeset til NTB.

Unik Verdensmesteren på 50 kilometeren i 2007 sier at Sundby er unik i sin tid.

- Med hensyn til jaget etter å skru seg selv fra hverandre, for så å skru seg sammen igjen og gjøre de rette tingene, tror jeg ikke vi har sett noen bedre. Men hvis Bjørn Dæhlie hadde gått på samme tid som Martin, så tror jeg at Bjørn hadde gjort akkurat det samme. Og ser vi på medaljene, så er det ingen tvil om hvem som er best. Da kommer Martin til kort.

Umulig NRKs ekspert- og sidekommentator Torgeir Bjørn vil heller ikke utrope Sundby til tidenes distanseener.

- De beste løperne til en hver tid har vært veldig gode. Jeg vil ikke si at Martin er noe bedre enn andre enere. Du kan ta Bjørn Dæhlie, Gunde Svan, Sixten Jernberg, Torleif Haug, alle de var gode til sin tid. Martin er i dette samme selskapet som skikonger før.

NRKs Fredrik Aukland er av samme oppfatning.

- Det er umulig å sammenligne datidens løpere med dagens løpere, men Martin er for øyeblikket en optimal langrennsløper fordi han har ekstremt god kapasitet, er sterk og går veldig godt teknisk. I tillegg bruker han alle de egenskapene han har for å gå offensivt ut og styre løpene. Slik jeg tolker Martin nå, er han verdens beste skiløper med avstand til de andre.

Tirsdag er det klassisk sprint på den 4. etappen av Tour de Ski i Oberstdorf. Der skal 31-åringen ut å forsvare sin sammenlagtledelse i årets Tour.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media