FIKK EN SØNN: Martin Johnsrud Sundby og Marieke Heggeland er blitt foreldre. Foto: Lars Eivind Bones
FIKK EN SØNN: Martin Johnsrud Sundby og Marieke Heggeland er blitt foreldre. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Sundby fikk en gullgutt

Martin og Marieke ble foreldre.

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby og samboeren Marieke Heggeland er blitt foreldre for første gang.

I går kom nemlig en liten gutt på 3400 gram og 50 centimeter til verden.

- Jeg og Marieke ble foreldre i går formiddag. Alt er bra med mor og barn. Dette er utrolig stas, skriver Johnsrud Sundby i en sms til Dagbladet.

Gullhåp Johnsrud Sundby er et av de store norske gullhåpene under VM i Val di Fiemme om tre uker, der han har realistiske ambisjoner om å vinne gull på 15 km fristil. Sundby vant distansen under verdenscupåpninga i Gällivare i november. I forrige uke tok han NM-gull på 15-kilometeren.

På grunn av fødselen, har Røa-løperen en annerledes VM-oppladning enn resten av laget. Og samboeren Marieke får en annen start på mammatilværelsen enn de fleste andre mødre.

Mamma tar ansvar Da Dagbladet besøkte paret hjemme i Oslo rett før jul, fortalte hun at hun er forberedt på å ta mest ansvar de første ukene.

- Til etter VM blir det slik. Så får vi dele mer på det etter hvert. Dette skal vi klare, og vi skal tilpasse det så godt vi klarer, sa Marieke.

Samtidig snakket den vordende far om hvordan han tror og håper fødselen vil påvirke langrennskarrieren.

- Det jeg håper, er at når det kommer en liten krabat til verden som vi skal ta vare på, så blir det mindre fokus på meg selv. Man blir ganske selvsentrert av å drive med idrett. Å kunne flytte fokuset over på et annet menneske, tror jeg vil lette ganske mye press fra skuldrene mine. Langrenn er jobben min, men det hjemme betyr enda mer, sa Martin.