Sundby fikk juling i Birken. - Skjønte jeg hadde en jobb å gjøre

Ny standard er satt.

INSPIRERT: Martin Johnsrud Sundby så bare ryggen på Petter Eliassen da de ankom Lillehammer i mars. Og han ble imponert over det han så. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
INSPIRERT: Martin Johnsrud Sundby så bare ryggen på Petter Eliassen da de ankom Lillehammer i mars. Og han ble imponert over det han så. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 Landslagssjef Vidar Løfshus sier at de andre har en jobb å gjøre for å komme i kapp med Martin Johnsrud Sundby når det gjelder stakeferdigheter.

Torsdag var han eneste som gikk på blanke ski under 15-kilometeren i NM. Sundby utklasset alle. Kanskje hadde han vunnet med enda mer med feste under skiene, men uansett var det ingen som hadde mot til å følge Sundbys eksempel.

- De andre har en jobb å gjøre. De vet hvor lista ligger, og Martin kan sikkert bli enda bedre han også, sier landslagssjef Løfshus til NTB.

Herjet med Det var under Birkebeinerløpet sist vinter at Sundby fikk en leksjon han aldri vil glemme. Petter Eliassen stilte med blanke ski og staket Sundby ned i støvlene.

- Jeg skjønte da at jeg hadde en jobb å gjøre. Jeg har visst de siste tre-fire årene at svakheten min i klassisk har vært pigging, og så fikk jeg en oppvisning i Birken om hvordan man kunne gjøre det med blanke ski. Det ble jeg ekstremt inspirert av, og da var jeg ikke vond å be da vi startet opp treningen i mai der.

Da startet Sundby opp med ekstra staketrening, og alle har sett hvilken nytte han har hatt av det denne sesongen. Konkurrentene har blitt parkert gang på gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer