VISTE MONSTERKREFTER: Martin Johnsrud Sundby vant overlegent på femmila i Kollen forrige helg, men i dag ble han bare nummer fem på ti-kilometeren i Falun. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
VISTE MONSTERKREFTER: Martin Johnsrud Sundby vant overlegent på femmila i Kollen forrige helg, men i dag ble han bare nummer fem på ti-kilometeren i Falun. Foto: Maja Suslin / TT / NTB ScanpixVis mer

Sundby fikk russerbank etter ellevill sekundstrid: - Jeg ble for sliten

Ingen norske på pallen.

(Dagbladet): Én ting var sikkert før dagens ti-kilometer i klassisk for gutta i Falun: Petter Northug skulle ikke gå.

Trønderen hadde nemlig bestemt seg for å stå over, for isteden å satse på morgendagens 15-kilometer på arenaen hvor han tok fire VM-gull i fjor.

Med Northug ute av dansen, skulle man kanskje tro - i hvert fall med tabloide øyne - at Martin Johnsrud Sundby omtrent kunne danse inn til seier i de tøffe svenske løperne.

Men fullt så enkelt var det ikke.

Sekundstrid Ok, Sundby gikk et sterkt løp, men det ble usedvanlig jevnt i Falun, og Oslo-gutten tapte verdifulle sekunder mot slutten. Det var som om man kunne se at femmila fra forrige helg fortsatt satt i beina.

Det var så jevnt at i minuttene før Sundby kom i mål at var det usikkert om han ville gå inn til 1., 2., 3. eller 4. plass. Emil Iversen hadde levert et strålende løp, men var slått av Maksim Vylegzjanin og Aleksandr Bessmertnykh i mål.

Sundby så svært sliten ut mot slutten, og gikk inn til 4. plass. Han ble riktignok «bare» nummer fem til slutt etter at Maurice Manificat snek seg inn foran både ham og Iversen mot slutten.

- Hadde ikke mer å gå med Sundby tar nederlaget som en vinner:

- Jeg er litt bortskjemt (med gode plasseringer), men når du ikke er bedre, så er du ikke bedre. I dag var jeg ikke bedre enn nummer fem. Jeg ble for sliten og hadde ikke mer å gå med i dag, sier han til NRK.

- Det ble jevnt. Det er ti sekunder mellom de fire beste, og hvis du ikke har helt dagen, så er du noen små sekunder unna. Det har vært et tøft kjør i det siste, og det ble nok en liten utladning etter forrige helg, sier han videre.

Sundby synes samtidig at det ikke er et stort problem at ingen andre nordmenn havnet på pallen.

- Det er helt greit at det ikke er noen norske på pallen. Vi skal ikke legge oss ned og gråte av den grunn. Det er bra at det er andre på pallen også, sier han til NRK.

Vylegzjanin var til slutt 3,5 sekunder foran Bessmertnykh. Maurice Manificat fulgte tidelen bak, mens Sundby og Iversen var henholdsvis 7,8 og 9,5 bak.

- Det var litt surt at 3.-plassen røk, men jeg kan ikke være annet enn fornøyd. Jeg åpnet sterkt, og det var kort og godt et kjempeløp. Jeg kunne ikke ha gjort det så mye annerledes, sier Emil Iversen til NRK.

Didrik Tønseth var 19,2 sekunder bak på 6. plass, mens Niklas Dyrhaug var 21,4 sekunder bak på 8. plass.