Ingen nordmenn på pallen på 15 km klassisk

Sundby føler de norske blir «pissa på» i klassisk

Martin Johnsrud Sundby holdt ikke igjen da pallen var uten en eneste norsk herreløper etter søndagens klassiske 15 kilometer i Lahti i verdenscupen.

SLET: Martin Johnsrud Sundby kom på en skuffende femteplass på 15 km klassisk. Aleksej Poltoranin vant. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva / NTB Scanpix.
SLET: Martin Johnsrud Sundby kom på en skuffende femteplass på 15 km klassisk. Aleksej Poltoranin vant. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aleksej Poltoranin fikk en herlig revansj etter kjempesprekken på OL-femmila. Søndag var det ingen som klarte å hamle opp med den kasakhstanske klassiskspesialisten. Av de norske var Emil Iversen på fjerdeplass nærmest.

Poltoranin vant 9,1 sekunder foran russiske Alexander Bolsjunov. Sundby var blant favorittene, men fikk det tungt mot slutten. Han endte som nummer fem og var 39,9 sekunder bak vinnertiden.

- Vi blir litt «pissa på» i klassisk for tiden. Det er ikke gøy, men det gir enorm motivasjon. Jeg er ikke i nærheten av de tre første gutta, sa Sundby til NRK.

Iversen er enig med lagkameraten i at de norske herreløperne generelt har vært for svake i klassiske distanserenn i vinter. Han sier det er mye å lære av Poltoranin og finsk Iivo Niskanen.

- Det gjenspeiler litt det som har vært i klassisk i år. Det er bare å erkjenne at vi er litt for dårlig. Vi må se og lære litt og se om vi kan lære noen tjuvtriks, sa trønderen til statskanalen.

Følte seg bra

Iversen la seg inn på resultatlista som Norges bestemann. Han var 28,8 sekunder bak Poltoranin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer