Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingen nordmenn på pallen på 15 km klassisk

Sundby føler de norske blir «pissa på» i klassisk

Martin Johnsrud Sundby holdt ikke igjen da pallen var uten en eneste norsk herreløper etter søndagens klassiske 15 kilometer i Lahti i verdenscupen.

SLET: Martin Johnsrud Sundby kom på en skuffende femteplass på 15 km klassisk. Aleksej Poltoranin vant. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva / NTB Scanpix.
SLET: Martin Johnsrud Sundby kom på en skuffende femteplass på 15 km klassisk. Aleksej Poltoranin vant. Foto: Roni Rekomaa / Lehtikuva / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aleksej Poltoranin fikk en herlig revansj etter kjempesprekken på OL-femmila. Søndag var det ingen som klarte å hamle opp med den kasakhstanske klassiskspesialisten. Av de norske var Emil Iversen på fjerdeplass nærmest.

Poltoranin vant 9,1 sekunder foran russiske Alexander Bolsjunov. Sundby var blant favorittene, men fikk det tungt mot slutten. Han endte som nummer fem og var 39,9 sekunder bak vinnertiden.

- Vi blir litt «pissa på» i klassisk for tiden. Det er ikke gøy, men det gir enorm motivasjon. Jeg er ikke i nærheten av de tre første gutta, sa Sundby til NRK.

Iversen er enig med lagkameraten i at de norske herreløperne generelt har vært for svake i klassiske distanserenn i vinter. Han sier det er mye å lære av Poltoranin og finsk Iivo Niskanen.

- Det gjenspeiler litt det som har vært i klassisk i år. Det er bare å erkjenne at vi er litt for dårlig. Vi må se og lære litt og se om vi kan lære noen tjuvtriks, sa trønderen til statskanalen.

Følte seg bra

Iversen la seg inn på resultatlista som Norges bestemann. Han var 28,8 sekunder bak Poltoranin.

- Jeg følte meg fin i dag. Fjerdeplass er ikke den kuleste plassen, men det er et bra skirenn. Jeg får ta med meg det og være «happy» med det, sa han.

Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo ble nummer seks og sju. Deretter gikk Hans Christer Holund inn til 12.-plass, mens Mattis Stenshagen fulgte som nummer 16. Pål Golberg og Martin Løwstrøm Nyenget havnet på 34.- og 42.-plass.

Klæbo slet

I tiden etter OL har Klæbo erkjent at han har måttet jobbe en del med motivasjonen. Søndag fikk han en tung opplevelse i Lahti.

- Jeg hadde det blytungt. Det ble en kamp med en gang, og jeg hadde ingen sjanse til å henge meg på Bolsjunov. Jeg måtte gå mitt eget løp. Det føltes ikke rått, og jeg er derfor fornøyd med sjuendeplass, sa Klæbo til NRK.

For Poltoranin ble søndagens seier en stor opptur. Forrige helg så han ut til å knipe OL-bronsen på femmila, men like før mål stivnet han fullstendig og ble bare nummer 15.

Iivo Niskanen, som ble OL-mester på den nevnte femmila, tok den siste pallplassen. Det var populært blant det finske hjemmepublikummet, selv om Niskanen ikke klarte å kopiere fjorårets gulløp på 15-kilometeren i VM samme sted.

Onsdag flytter verdenscupen seg til Drammen. Da står klassisk sprint på programmet, og der er Klæbo storfavoritt. Trønderen har ikke tapt et eneste sprintrenn i klassisk stil i vinter.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!