Sundby først opp Lysebotn av nordmennene - Northug nummer åtte

- Det er det beste jeg har prestert opp her, sier Northug.

FORNØYD: Petter Northug ble nummer åtte i Lysebotn opp torsdag - og var fornøyd med det. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet
FORNØYD: Petter Northug ble nummer åtte i Lysebotn opp torsdag - og var fornøyd med det. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter en utrolig opphenting ble det 2.-plass på Martin Johnsrud Sundby i torsdagens Lysebotn opp. Franske Maurice Manificat vant, mens Petter Northug ble nummer åtte.

Northug klarte ikke å henge med teten opp de 6,5 kilometer lange motbakkene. Han var likevel godt fornøyd med innsatsen.

- Det er det beste jeg har prestert opp her, sa han til pressen etter målgang.

Vinneren Manificat tok teten foran Johnsrud Sundby allerede før stigningene. Franskmannen klemte til, fikk en luke på over ti sekunder og vant spurtprisen i begynnelsen av bakkene.

Da luka var over 30 sekunder begynte Johnsrud Sundby opphentingen med Sjur Røthe på slep. I mål var det få sekunder som skilte de tre beste.

Amerikaner vant For kvinnene rullet amerikanske Elizabeth Stephen inn til seier. Hun vant foran Kristin Størmer Steira og finske Kaisa Mäkäräinen.

Stephen og Steira tok raskt teten i rulleskiløpet, mens andre favoritter som Heidi Weng og Tiril Eckhoff gikk for hardt ut. Halvveis på veien var Stephen en meter foran Steira. I mål hadde amerikaneren en imponerende luke til den norske langrennsløperen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer