Sundby først opp Lysebotn av nordmennene - Northug nummer åtte

- Det er det beste jeg har prestert opp her, sier Northug.

FORNØYD: Petter Northug ble nummer åtte i Lysebotn opp torsdag - og var fornøyd med det. Foto: Jørgen Kvalsvik/Dagbladet
FORNØYD: Petter Northug ble nummer åtte i Lysebotn opp torsdag - og var fornøyd med det. Foto: Jørgen Kvalsvik/DagbladetVis mer

Etter en utrolig opphenting ble det 2.-plass på Martin Johnsrud Sundby i torsdagens Lysebotn opp. Franske Maurice Manificat vant, mens Petter Northug ble nummer åtte.

Northug klarte ikke å henge med teten opp de 6,5 kilometer lange motbakkene. Han var likevel godt fornøyd med innsatsen.

- Det er det beste jeg har prestert opp her, sa han til pressen etter målgang.

Vinneren Manificat tok teten foran Johnsrud Sundby allerede før stigningene. Franskmannen klemte til, fikk en luke på over ti sekunder og vant spurtprisen i begynnelsen av bakkene.

Da luka var over 30 sekunder begynte Johnsrud Sundby opphentingen med Sjur Røthe på slep. I mål var det få sekunder som skilte de tre beste.

Amerikaner vant For kvinnene rullet amerikanske Elizabeth Stephen inn til seier. Hun vant foran Kristin Størmer Steira og finske Kaisa Mäkäräinen.

Stephen og Steira tok raskt teten i rulleskiløpet, mens andre favoritter som Heidi Weng og Tiril Eckhoff gikk for hardt ut. Halvveis på veien var Stephen en meter foran Steira. I mål hadde amerikaneren en imponerende luke til den norske langrennsløperen.

- Det var kjempeartig og utrolig hardt! Jeg er nesten glad det var første gangen, for jeg visste ikke hva jeg gikk til, sa Steira til NTB etter at hun hadde fått igjen pusten.

Den 6,5 kilometer lange stigningen kravler seg ubarmhjertig oppover til toppen, med mange muligheter for å stivne fullstendig.

(NTB)