Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de Ski 2017

Sundby gir opp å slå Ustjugov: - Vet du hva? Jeg ser meg bakover nå

To renn og halvannet minutt å ta igjen på russeren. 

GRUNDIG SLÅTT: En liggende Sergej Ustjugov vant, nærmest som vanlig, i Toblach, og økte forspranget ned til Sundby med 52 sekunder. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
GRUNDIG SLÅTT: En liggende Sergej Ustjugov vant, nærmest som vanlig, i Toblach, og økte forspranget ned til Sundby med 52 sekunder. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Sergej Ustjugov hadde allerede satt rekord med fire tour-etappeseiere på rad før han vant nummer fem i dag.

Riktignok ikke mer enn 0,4 sekunder foran Maurice Manificat, men likevel nok.

Liggende på den iskalde snøen i målområdet pekte han mot russiske fans og hyttet med nevene.

Seieren, sammen med Martin Johnsrud Sundbys 14. plass i dag, avgjorde langt på vei Tour de Ski.

Ser seg bakover

Avstanden fra Ustjugov og ned til Sundby er nå 1.34 før de to siste etappene.

Johnsrud Sundby selv har gitt opp å hente inn Ustjugov.

- Ja, vet du hva? Nå er jeg nesten blitt så defensiv at jeg må begynne å se meg bakover i stedet for framover. Hvis kroppen skal være på dette nivået blir det seigt de neste to dagene. Han gjør fantastiske løp gang på gang her, og halvannet minutt er ikke mulig å ta igjen på to dager, sier Sundby til Dagbladet.

Verdens beste langrennsløper de siste årene var helt sjanseløs i dag. Det er lenge mellom hver gang Johnsrud Sundby ender på 14. plass på distanseløp, og dagens 14. plass kom sværet ubeleilig.

I går sa nemlig Johnsrud Sundby at oppskriften for å vinne sammenlagt var å gå tre gode renn på de tre siste etappene.

Nå er en av de tre gått, og prestasjonen var ikke bra.

- Jeg har ikke formen inne til å gjøre de rå løpene. Jeg er seig fra start, beina er tunge, ikke noe å gå med. Sekundene flyr, alyså. Jeg har ikke noen bedre forklaring enn at jeg ikke er bedre for øyeblikket. Det er drita kjipt, men det er veldig realt også. Jeg kan ikke skylde på annet enn at jeg ikke er bedre for øyeblikket, sier Sundby

- Nå må jeg bare fokusere på å få morgendagen til å bli bedre enn i dag.

Avgjorde ikke

Overfor Dagbladet avviser Sergej Ustjugov kontant at han avgjorde Tour de Ski til sin fordel i dag.

- Njet, er svaret vi ikke behøver tolken for å forstå.

Likevel mer enn doblet han sammenlagtledelsen til Sundby i dag. Fra Sundby og ned til tredjemann er det ytterligere et halvt minutt.

Og med fem av fem etappeseiere ser det vanskelig ut å hente sekunder i morgen også.

Slik det er nå ser det vanskelig nok ut å slå ham i et renn i det hele tatt.

Ustjugov har derimot ingen trøst eller tips til rådville konkurrenter.

- Jeg vet ikke hvordan de kan slå meg, sier han, før han haster ut i løypa for å gå seg ned i den bitende kulda i Toblach.

- Jeg har ikke mye krefter igjen. Jeg er bare nødt til å restituere meg etter dagens løp. Løpet i morgen kommer til å bli veldig, veldig tøft, sier han mens han spenner skiene på seg og staker avgårde.

Tviholder på håpet

I den norske landslagsleiren tviholder herretrener Tor Arne Hetland på håpet om at Johnsrud Sundby kan klare å forsvare sammenlagtseieren fra i fjor.

- Det er igjen to dager av denne touren, så vi lever i håpet om at det blir norsk fremdeles, sier Hetland til Dagbladet.

- Martin selv sa han trengte tre gode løp for å ha en sjanse, men dette var ikke noe godt løp?

- Det er sant, det var ikke noe superløp av Martin i dag, mens Ustjugov pakka ut nok et superløp. Han er jo i knallform, Ustjugov, og leder fortjent. Det er en enorm prestasjon, og en begynner å lure på om han kan gå hele touren med kun seiere. Det ville vært litt av en prestasjon, sier en imponert Hetland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling