Ny svensk kollaps da Sundby og Klæbo banket verdenseliten

Sundby gråt etter å ha vist fram sitt hemmelige våpen: - Sorry, det er veldig emosjonelt

Martin Johnsrud Sundby fikk beskjed av broren at han ikke skulle dele hva han har trent ekstra mye på denne sesongen. I dag viste han det fram - og vant minitouren på Lillehammer.

VANT: Martin Johnsrud Sundby gikk til topps i minitouren på Lillehammer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VANT: Martin Johnsrud Sundby gikk til topps i minitouren på Lillehammer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/LILLEHAMMER (Dagbladet): Forrige helg gikk Charlotte Kalla på en gedigen smell i Kuusamo som minnet om Jörgen Brinks kollaps i VM-stafetten i Val di Fiemme 2003. Årsaken var hjerteflimmer.

Da verdenscupleder Calle Halfvarsson sprakk i dag, så det ut som det var mangelen på feste på skiene som var problemet. Den svenske stjerna økte forspranget til forfølgerne og ledet med 40 sekunder da han stivnet totalt og hadde glepptak på rekke og rad.

Det gjorde nesten vondt å se på. Men Martin Johnsrud Sundby og forfølgerne nøt det de så. Seieren var plutselig innenfor rekkevidde.

Sundbys hemmelige våpen

Røa-gutten har de siste sesongene hatt ulike fokusområder som han har jobbet hardt med fram mot sesongens respektive hovedmål. Da Dagbladet spurte hva årets fokusområde var i høst, ville 32-åringen fra Røa-gutten ikke dele det. Broren ba ham holde kortene tett inntil brystet. Hemmeligheten skulle ikke ut fordi Sundby ikke følte seg like sterk og ikke ønsket å gi konkurrentene noe gratis.

I dag viste Sundby fram sitt hemmelige våpen: Langspurten som han har dyrket i håp om å rykke fra konkurrentene før oppløpet i VM i Lahti. Dagens rykk to kilometer før mål, ga ham seieren i minitouren på Lillehammer. Da Sundby snakket med NRK etter seieren, kom tårene. Ordene var vanskelig å formulere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer