Sundby har pådratt seg tretthetsbrudd: - Jeg er ikke bekymret

Vet ikke hvordan skaden er oppstått.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby har pådratt seg et tretthetsbrudd i et ribben, skriver Norges  en pressemelding i dag.

To dager før sesongen starter på Beitostølen er det naturlig nok elendige nyheter for den regjerende verdenscupvinneren, men Sundby er ikke veldig bekymret.

- Jeg er ikke bekymret over situasjonen. Jeg har ikke mye smerter og kan trene som normalt, men ønsker selvfølgelig ikke at skaden skal sitte i lengre enn nødvendig, sier Sundby i pressemeldingen.

Staket på seg brudd?
Tour de Ski-vinneren pådro seg ribbeinsbruddet under den nylig avsluttede høydesamlingen i Val Senales. Siden forrige sesong har Martin trent vanvittige mengder staking, og når han nå har fått seg et tretthetsbrudd i ribbeina er det naturlig å spørre om han har staket på seg skaden.

- Det blir bare spekulasjoner. Vi vet ikke noe om årsaken, men det vi vet er at det er staking som gjør minst vondt, sier landslagstrener Trond Nystad til Dagbladet.

Verken Martin selv eller landslagsledelsen vet hvordan skaden har oppstått.

- Vi er spørsmålstegn alle sammen. Dette er en skade som roere kan få, men det er veldig sjelden at langrennsløpere får det. Vi er veldig overraska over dette. Det kan ha vært at han har hatt uflaks, eller hatt en bevegelse i styrkerommet som har skadet ham litt, og så har det blitt verre med trening, sier Nystad.

Sesongåpning i fare
Helgens sesongåpning står nå i fare for Oslo-mannen, men landslagslege Kurt Gabrielsen tror ikke at bruddet vil skape noen begrensninger for sesongen slik det ser ut nå.

Sundby trener som normalt, og skal bruke morgendagen på å teste løypene på Beitostølen for å se om det er fornuftig å gå rennene her, eller om han skal vente med å sesongdebutere til verdenscupåpningen i Kuusamo siste helgen i november.

- Det er jo ikke noe farlig, dette her. Alle som har hatt et ribbeinsbrudd vet at det gjør veldig vondt, men at det går over av seg selv, sier Nystad til Dagbladet.